Je všeobecne známe, že strava s vysokým obsahom ovocia a zeleniny znamená žiarivé zdravie a dramaticky znižuje riziko mnohých chronických ochorení. Výsledok novej štúdie publikovanej v časopise Journal of the American Dietetic Association uvádza príklady, ako môžu konkrétne druhy ovocia a zeleniny znížiť riziko vzniku rakoviny hrubého čreva. Potraviny ako sú jablká, brokolica, a karfiol znižujú riziko rakoviny v rôznych častiach čreva, zatiaľ čo...
Rakovina je veľmi bežné ochorenie, ktoré môže postihnúť takmer každú časť ľudského tela. Približne u 39,5 % spomedzi všetkých ľudí je v určitom bode života diagnostikovaný niektorý z druhov rakoviny. Ako vzniku predísť? Ako pomôže vitamín C? Pomáha preven
prejsť na článokV ruskej ľudovej medicíne sa čaj z huby čaga už po stáročia využíva na podporu imunitného systému, liečenie žalúdočných a črevných ťažkostí, problémoch s pečeňou a so srdcom a na všetky druhy rakoviny (rakovina prsníka, rakovina pečene, rakovina maternice
prejsť na článokRakovina je veľmi zákerné ochorenie, o ktorom už zrejme počul každý z nás. Hlboko ovplyvňuje životy pacientov, aj ich príbuzných. Aj napriek modernej liečbe na ňu zomiera stále veľa pacientov. Prečo nádory vlastne vznikajú? Majú všetky rovnaké príznaky?
prejsť na článokPred niekoľkými desaťročiami si vedci všimli, že ľudia v slnečnejších častiach sveta mali nižšiu mieru rakoviny a menej úmrtí na túto chorobu. Aby vysvetlili tento úkaz, rozhodli sa študovať účinky vitamínu D na rakovinu. Žiaľ, ani po rokoch výskumu stále
prejsť na článokVeľa ľudí včasné príznaky rakoviny ignoruje. Posťažujú sa na len svojim blízkym, ale lekársku pomoc vyhľadajú až vtedy, keď sa stav zhoršuje. Množstvo ľudí na Slovensku svoje preventívne prehliadky zbytočne odkladá a tak je často rakovina odhalená až v po
prejsť na článok