5 Dôvodov prečo jesť viac Hummusu

Hummus je neuveriteľne populárne blízkovýchodné jedlo. Typicky sa vyrába zmiešaním cíceru, tahini, olivového oleja, citrónovej šťavy a cesnaku. Hummus je nielen chutný, ale je aj všestranný, nabitý živinami a spája sa s mnohými pôsobivými zdravotnými a nutričnými výhodami. Benefity Hummusu:1. Super výživné a plné rastlinných bielkovín Z konzumácie hummusu sa môžete cítiť dobre, pretože obsahuje širokú škálu vitamínov a minerálov. 100-gramová porcia hummusu poskytuje: Kalórie: 166 Tuk: 9,6 g Bielkoviny: 7,9 g Sacharidy: 14,3 g Vláknina: 6,0 g Mangán: 39 % RDI Meď: 26 % RDI Folát: 21 % RDI Horčík: 18 % RDI Fosfor: 18 % RDI Železo: 14 % RDI Zinok: 12 % RDI Tiamín: 12 % RDI Vitamín B6: 10% RDI Draslík: 7 % RDI Vďaka tomu je vynikajúcou voľbou pre ľudí na vegetariánskej alebo vegánskej strave. Konzumácia dostatočného množstva bielkovín je nevyhnutná pre optimálny rast, regeneráciu a imunitné funkcie. Okrem toho hummus obsahuje železo, kyselinu listovú, fosfor a vitamíny skupiny B, ktoré sú všetky dôležité pre vegetariánov a vegánov, pretože ich strava nemusí mať dostatok. 2. Bohaté na ingrediencie, ktoré preukázateľne pomáhajú bojovať proti zápalu Zápal je spôsob, akým sa telo chráni pred infekciou, chorobou alebo zranením. Niekedy však zápal môže pretrvávať dlhšie, ako je potrebné. Toto sa nazýva chronický zápal a spája sa s mnohými vážnymi zdravotnými problémami. Hummus je plný zdravých ingrediencií, ktoré môžu pomôcť v boji proti chronickému zápalu. Olivový olej je jedným z nich. Je bohatý na silné antioxidanty, ktoré majú protizápalové účinky. Podobne, sezamové semienka, ktoré tvoria tahini, môžu pomôcť znížiť príznaky zápalu v tele. 3. Vysoký obsah vlákniny, ktorá podporuje trávenie a vyživuje vaše dobré črevné baktérie Hummus je skvelým zdrojom vlákniny, ktorá môže zlepšiť zdravie tráviaceho traktu. Vláknina tiež pomáha kŕmiť zdravé baktérie, ktoré žijú vo vašom čreve. Jedna štúdia zistila, že pridanie 200 gramov cíceru do stravy na tri týždne pomohlo podporiť rast prospešných baktérií, ako sú bifidobaktérie, a zároveň potlačiť rast škodlivých baktérií. 4. Má nízky glykemický index, takže môže pomôcť kontrolovať hladinu cukru v krvi Hummus sa vyrába väčšinou z cíceru, ktorý má nízky glykemický index (GI). Glykemický index je stupnica, ktorá meria schopnosť potravín zvyšovať hladinu cukru v krvi. Potraviny s vysokou hodnotou GI sú rýchlo stráviteľné a následne absorbované, čo spôsobuje prudký nárast a pokles hladiny cukru v krvi. Naopak, potraviny s nízkou hodnotou GI sa pomaly trávia a následne vstrebávajú, čo spôsobuje pomalší a vyrovnanejší nárast a pokles hladiny cukru v krvi. 5. Skvelé pre ľudí s intoleranciou, pretože je prirodzene bez lepku, orechov a mliečnych výrobkov Potravinové alergie a intolerancie postihujú milióny ľudí na celom svete. Ľudia, ktorí trpia potravinovými alergiami a intoleranciami, sa snažia nájsť potraviny, ktoré môžu jesť a ktoré im nespôsobujú nepríjemné príznaky. Našťastie si hummus môže dopriať takmer každý. Je prirodzene bez lepku, orechov a mliečnych výrobkov, čo znamená, že vyhovuje ľuďom, ktorí trpia bežnými ochoreniami, ako je celiakia, alergie na orechy a intolerancia laktózy. Hoci hummus prirodzene neobsahuje tieto prísady, stále je rozumné prečítať si úplný zoznam prísad, pretože niektoré značky môžu pridávať konzervačné látky alebo iné prísady. 6. Neuveriteľne jednoduché pridanie do vašej stravy Hummus je nielen výživný a chutný, ale je tiež ľahké ho pridať do vašej stravy – zdanlivo existuje nekonečné množstvo spôsobov, ako môžete hummus použiť. Natierajte ho na svoj obľúbený chlieb (ideálne arabský chlieb) namiesto iných vysokokalorických nátierok. Hummus je tiež chutný dip a najlepšie sa kombinuje s chrumkavými jedlami, ako je zeler, mrkva, uhorky a sladká paprika. Mnoho ľudí si myslí, že to uspokojí túžbu po zemiakových lupienkoch. Aj keď je hummus bežne dostupný v supermarketoch, je neuveriteľne jednoduché ho pripraviť doma. Recept nájdete tu: Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/is-hummus-healthy#TOC_TITLE_HDR_9

prejsť na článok

5 DÔVODOV, PREČO BY STE MALI ZAČAŤ PIŤ ROOIBOS ČAJ UŽ DNES

Rooibos čaj je obľúbeným nápojom, ktorý je známy svojimi zdravotnými výhodami. Je to čaj bez kofeínu, ktorý sa vyrába z listov kríka Aspalathus linearis, ktorý rastie iba v oblasti Western Cape v Juhoafrickej republike. Rooibos čaj má množstvo výhod pre z

prejsť na článok

7 dôvodov preco mať svadbu v Hoteli Gino Park Palace

http://www.svadobnydom.sk/7-dovodov,-preco-mat-svoju-svadbu-v-hoteli-gino-park-palace-article-40258-51.aspx The post 7 dôvodov preco mať svadbu v Hoteli Gino Park Palace appeared first on Hotel Gino Park Palace ****.

prejsť na článok

7 dôvodov prečo navštíviť Hotel Gino Park Palace

https://grandmagazine.argusmedia.sk/2019/11/16/7-dovodov-navstevy-hotela-gino-park-palace The post 7 dôvodov prečo navštíviť Hotel Gino Park Palace appeared first on Hotel Gino Park Palace ****.

prejsť na článok

6 dôvodov, prečo sa dovolenka v Taliansku bez cestovky naozaj oplatí! Ušetríte až 800€/2 osoby!

Asi ste tu, lebo rovnako ako ja, milujete južanský temperament a more, a chcete si ho tentokrát užiť úplne po svojom na dovolenke v Taliansku bez cestovky. Takto sa to podarilo pred pár mesiacmi v slnečnej Kalábrii nám Naša dovolenka v talianskej Kalábri

prejsť na článok

Budú jesť?

Rodinný rozhovor: - Mami, volala si ma? - Nie. - Oci, ty si ma volal? - Nie. - Dobre! Tak sformulujem otázku inak: My dnes nebudeme vôbec nič jesť?!

prejsť na článok