5. ročník Žakovce

Celoslovenská súťaž dobrovoľných hasičov a hasičiek – neoficiálne majstrovstvá SR v hasičskom útoku – SLOVENSKÝ SUPERPOHÁR 2011 sa uskutočnil na futbalovom ihrisku v Žakovciach (okr. Kežmarok) v sobotu 15.10.2011. Organizátorom bol miestny Dobrovoľný hasičský zbor v spolupráci s obecným úradom. Jednotlivé hasičské družstvá sa nominovali na toto prestížne podujatie na základe výsledkov dosiahnutých v regionálnych a okresných hasičských ligách, odkiaľ postupovali najlepší podľa postupového kľúča stanoveného organizátorom. V piatom ročníku sa predstavilo 39 družstiev mužov i 18 tímov žien. Súťažilo sa v dvoch pokusoch so športovými hadicami na sklopné terč, štart bol na fotobunky. Víťazom u mužov sa stal zástupca Severoslovenskej hasičskej ligy Podvysoká s časom 13,74s. Druhá priečka patrila minuloročnému víťazovi – Podhoriu (Slovensko moravská hasičská liga) s časom 13,82s. Tretia skončila Kyselica (Západoslovenská hasičská liga), ktorej čas bol 14,15s. U žien spomedzi osemnástich družstiev minuloročné prvenstvo obhájil Moškovec sčasom 16,94s (SMHL), druhé bolo Ihrište (17,57s) tiež zo SMHL atretia Terňa (okr. Prešov), zástupca Prešovskej okresnej hasičskej ligy (17,87s). Príspevok 5. ročník Žakovce je zobrazený ako prvý na Slovenský superpohár v požiarnom útoku.

prejsť na článok

Šachový turnaj Buď pozdravené Slovensko 27.ročník Prievidza 6. januára 2019

FotogalériaThe post Šachový turnaj – Buď pozdravené Slovensko – 27.ročník – Prievidza – 6. januára 2019 first appeared on Slovenský Orol.

prejsť na článok

Žena a víno

Viete, aký je rozdiel medzi ženou a vínom? Žiadny, čím starší ročník, tým väčšia opica!

prejsť na článok

Posledná večera

Pýtajú sa Deža, ktorý je odsúdený na smrť: - Čo si želáte na svoju poslednú večeru? - Pečenú morku a fľašu vína - ročník 2042.

prejsť na článok

37. ročník celoslovenskej súťaže vodárenských pracovníkov – opäť sme potvrdili kvality „našich“

Dňa 13. septembra 2023 sa v Bardejove konal 37. ročník celoslovenskej súťaže vodárenských pracovníkov. Organizátormi podujatia boli Asociácia vodárenských spoločností a Východoslovenská vodárenská spoločnosť. Súťaž prebiehala v dvoch disciplínach A montá

prejsť na článok