(Domáca výroba piva, 8. časť). V predošlých dieloch seriálu sme si predstavili niekoľko postupov a návodov na domácu výrobu piva. Na záver seriálu si priblížime ešte pár užitočných informácií, ktoré vám pri domácom varení piva určite padnú vhod.
Po krátkom zhrnutí histórie a zaujímavostí zo sveta piva sme sa rozhodli krátko vám priblížiť náš seriál domácej výroby piva
prejsť na článok(Domáca výroba piva, 1. časť). Ak si chcete dopriať radosť z vlastnoručne vyrobeného piva (a neskôr možno v obore pivovarníctva aj podnikať), v tomto seriáli sa dozviete ako na to.
prejsť na článok(Domáca výroba piva, 3. časť). Absolútnym surovinovým základom pri tradičnej výrobe piva je voda, jačmeň (jačmenný slad), chmeľ a pivovarské kvasinky. Aj keď sa rozhodnete namiesto tradičných postupov vyrábať pivo z mladinového koncentrátu (a teda nepotre
prejsť na článok(Domáca výroba piva, 2. časť). Čo všetko potrebujete na domácu výrobu piva? To závisí v prvom rade od toho, či budete vyrábať pivo zo sady (sladové alebo mladinové koncentráty), alebo priamo zo sladu. Takže čo potrebujete?
prejsť na článokPrebraté zo zdroja: kamnapivo.sk K belgickým Vianociam patrí aj vianočné alebo zimné pivo. Belgicko je kráľovstvom piva a vyrába sa tu asi 450 rôznych druhov tohto nápoja: od typického ležiaku cez husté čierne pivá až po višňové, levanduľové alebo banánov
prejsť na článok