Abeland zachováva tradíciu remesiel

Rodinná farma Abelovcov sa nachádza v Lozorne, v malebnom prostredí malokarpatských lesov. Súčasťou farmy je dedinka remesiel a umenia, ktorá slúži pre návštevu verejnosti a podujatia ako stredoveké dni alebo kurzy košikárstva či hrnčiarstva. Čo treba oceniť je, že väčšinu stavieb dedinky remesiel si rodina Abelovcov vybudovala svojpomocne. Vo voľnom výbehu chovajú viacero druhov zvierat ako kone, kravy, kozy, ovce, prasatá, sliepky či husi. Zeleninu pestujú na princípoch permakultúry a na pozemku majú vybudovaných viacero mokradí a štruktúr podporujúcich biodiverzitu. Radi by sme u Abelovcov vyzdvihli dôraz kladený na genius loci a zachovávanie kultúrneho dedičstva tradičných remesiel. The post Abeland zachováva tradíciu remesiel appeared first on Krajina živá.

prejsť na článok

DOKÁŽE VÁM PESTREC MARIÁNSKY POMÔCŤ, AK TO PREŽENIETE S ALKOHOLOM?

Pestrec mariánsky má v liečení ľudských neduhov naozaj bohatú tradíciu. Na jeho biologicky aktívnych látkach stavia medicína už dlhé tisícročia. Postupne sme zabudli na to, čo []

prejsť na článok

Jasličkári v Spišskom Štvrtku

V Spišskom Štvrtku tradíciu koledovania stále zachovávame. Jasličkári (Betlehemci) dotvárajú prekrásnu atmosféru vianočného obdobia. Chodia od domu k domu, aby potešili každú rodinu betlehemskou hrou.

prejsť na článok

10 dôvodov prečo je dobré a zdravé piť pivo

Pivo je zlatistý alkoholický nápoj vyrábaný zo sladu, chmeľu, vody a pivovarských kvasiniek s horkastou chuťou. Pitie piva má na Slovensku pomerne dlhú tradíciu. V minulosti sa pivo varilo takmer vo všetkých mestách a väčších obciach. Hoci dnes je na Slov

prejsť na článok

Otvorenie letnej sezóny v Rajeckej doline 2016

Oblastná organizácia cestovného ruchu Rajecká dolina so svojimi členmi sa v tomto roku rozhodla zaviesť novú tradíciu. V sobotu 28.05.2016 prvýkrát slávnostne otvoríme bohatým programom letnú turistickú sezónu v Rajeckej doline 2016. Podujatie z...

prejsť na článok

Prazrnko rastie s Ideology

Kedysi samozrejmá vec, vidieť rásť to, čo si dávame do brucha, dnes je to vzácnosť. Prazrnko je takáto vzácnosť. Je to dvojzrnka, pšenica, ktorú dobre znášajú aj tí najcitlivejší a pritom si zachováva výbornú chuť, žiadna nechutná náhrada. Je to krásny zá

prejsť na článok