Voda ako prírodné chladivo Adiabatické chladenie funguje na princípe odparovanie vody a termodynamickej rovnováhy medzi vzduchom a vodou. Na odparovanie vody je potrebné teplo, ktoré je získavané zo vzduchu, čím sa prirodzene ochladzuje. V porovnaní s bežne používanými klimatizačnými jednotkami je adiabatický chladič udržateľnejšou alternatívou. Na vytvorenie 40 kW chladiaceho výkonu totiž spotrebuje iba 1 kW elektriny. To v konečnom dôsledku môže ušetriť až 90% elektrickej energie. So znížením spotreby energií sa prirodzene znižuje i uhlíková stopa a dopad na životné prostredie. Oproti bežným klimatizačným jednotkám vás pri adiabatickom chladení nemusí trápiť výmena chladiacej látky a jej likvidáciu. Upgrade kondenzačných jednotiek Chladenie vodou je tiež možné využiť aj na zvýšenie účinnosti kondenzačných jednotiek. Tieto chladiarenské zariadenia môžu pri vysokých teplotách spotrebovať viac energie, nakoľko sa znižuje ich výkon. Znížiť spotrebu elektriny však môžete znížiť, ak váš chladiarensky box respektíve chladiace zariadenie vybavíte adiabatickým predchladičom. Ten dokáže ochladiť vzduch v okolí kondenzačnej jednotky a ovplyvniť tak jej výkon, spotrebu energií a predĺžiť jej životnosť. Vedeli ste, že? Aby ste sa vyhli zbytočným únikom chladného vzduchu v chladiacich boxoch, myslite aj na kvalitné chladiarenské dvere. Chladenie vzduchu pred vstupom do chladiaceho zariadenia je možné bez ohľadu na druh chladiacej látky. Výsledkom bude zakaždým zníženie spotreby elektriny a zvýšenie ich výkonu. The post Adiabatické chladenie: Spoznajte chladenie vodou appeared first on Energio Chladenie.
Ako funguje adiabatické chladenie? Adiabatické chladenie je účinná a zároveň ekologická metóda ochladzovania vzduchu, ktorá využíva princíp prirodzeného odparovania vody. Táto technológia umožňuje chladiť vzduch aj na letných terasách a vytvárať tak príje
prejsť na článokChladenie, vykurovanie Klimatizácia zabezpečuje chladenie, no zároveň je aj ďalším zdrojom vykurovania. Vonkajšia jednotka je umiestnená na streche, kam bolo potrebné vyviesť potrubia a elektrickú kabeláž z interiéru. Tunel, prepájajúci vonkajšiu jednotku
prejsť na článokVyužitie šokového chladenia Šokové chladenie je spôsob chladenia a mrazenia, pri ktorom sú potraviny schladené na nízku teplotu vo veľmi krátkom čase. Práve rýchlosť chladenia potravín je v tomto prípade zásadná a zabraňuje tvorbe baktérií. Tie sa štandar
prejsť na článokPodstatou účinného chladenia je schopnosť udržiavať konštantnú teplotu. Tá je nevyhnutná na to, aby boli potraviny uchovávané v ideálnom stave. To znamená, že teplota v chladiacich boxoch by mala byť stále rovnaká, bez ohľadu na vonkajšie klimatické podmi
prejsť na článokCO2 potravinársky CO2 pre potravinárske účely dodávaný firmou Linde Gas spĺňa požiadavky „potravinárskych“ predpisov.