Aj vy máte radi červené mäso?

Červené mäso - je zdravé alebo škodlivé? Je potrebné, alebo sa bez neho zaobídeme? Odborníci na zdravie a výživu nás v posledných desaťročiach neprestávajú prekvapovať zmenami svojich názorov ohľadom ne/bezpečnosti a ne/potrebnosti konzumácie červeného mä

prejsť na článok

4 dôvody, prečo pridať jahňacie mäso do svojho jedálnička

Jahňacie mäso je zaradené medzi červené mäso, o ktorom sa často hovorí, že nie je až také zdravé, ako biele. Avšak mäso z jahňaťa odchovaného na tráve je vynikajúcim zdrojom proteínov a životne dôležitých živín, ako je železo, zinok, selén a vitamín B12,

prejsť na článok

Červené verzus ružové korenie

Poznáte červené korenie? Omyl, to čo väčšinou nájdete na etiketách ako červené korenie je v skutočnosti brazílske ružové korenie. No existuje aj pravé červené korenie, čo sú sušené zrelé plody piepru čierneho. Rozdiel medzi nimi je vidno už na prvý pohľad

prejsť na článok

Hnije mäso v črevách?

"Mäso hnije v črevách". Dnes si v krátkosti povieme o tom, že to je jeden veľký MÝTUS! Takže odpoveď znie jednoznačne. Nie, mäso nehnije v črevách, nakoľko v črevách po tráveni mäsa neostane nič, čo by tam mohlo zhniť. Ako prebieha trávenie mäsa? Mäso sa

prejsť na článok

Ako správne pripraviť kuracie mäso

Kuracie mäso je hlavným zdrojom potravy pre ľudí po celom svete už po tisíce rokov. Je jednoduché ho pripraviť na mnoho spôsobov a s rozličnými surovinami a dá sa jesť s ľubovoľnými prílohami. Navyše, mäso z organických kurčiat vychovaných na zelených pas

prejsť na článok

Pitie vína

Máte radi víno? Poznám veľa vínkarov, ktorí si radi doprajú pohár červeného, bieleho alebo aj ružového vínka. Pohár vína je aj zdraviu prospešný. Mnohí doktori odporúčajú červené víno na doplnenie červených krviniek v tele. Aj žena by si mala dať červené

prejsť na článok