Pri výbere vína sa často obzeráme po fľašiach, ktoré by mali spĺňať isté kritéria. Či už je to cena, závit, alebo dobre známa „diera“ na spodku fľaše. Tie faktory však nemusia naznačovať kvalitu vína a povieme vám prečo. Mnohí z nás sa pri kúpe vína orientujú vyššie spomínanými faktormi, ktoré nemusia úplne korešpondovať s našimi požiadavkami. Preto vám prinášame pár základných faktov, ktoré vám pomôžu si vybrať. Cena vína Víno je čoraz obľúbenejším nápojom a pri jeho výbere sa riadime aj cenou. Cena je v u všetkých v majoritnej väčšine rozhodujúca. Pri víne však úplne neplatí. Niekedy je cena len umelo nafúknutá a zahŕňa položky, ako marketing, značku, či fľašu. Platí, že dobré víno dnes môžete zohnať za pár eur a cena je zavádzajúci parameter. Samozrejme pokiaľ ide o Champagne, ktoré sa vyrába tradičnou metódou, alebo o víno, ktoré sa nerodí každý rok, vtedy je cena viac menej adekvátna. Uzáver vína Vo všeobecnosti panuje u ľudí názor, že víno s korkovým závitom je kvalitné a lepšie. Táto myšlienka nie je úplne pravdivá. Ak má víno závit, ide viac menej o víno, ktoré je dobré skonzumovať, čo najskôr. Ide v mnohých prípadoch o mladé vína, ktoré nemajú ďalší potenciál zrenia. Korok je zas vítaný u vín, ktoré je dobré uložiť do archívu, kde môžu ďalej zrieť a práve korok im umožní dýchať nakoľko prepúšťa kyslík, ktorý vínu napomáha. Preto ak narazíte na závit, nejde hneď o nekvalitné víno, ale len je dobré ho vypiť skôr a takéto víno vám dá najlepší pôžitok z jeho vône a chuti. Fľaša, ktorá nemá povestnú „ dieru“ Fľaše s touto črtou sa predovšetkým používajú u starších vín, respektíve u tých, ktoré môžu zrieť aj niekoľko rokov. Prirodzenou zložkou týchto vín býva aj sediment. A tu platí, že väčšia „diera“ je žiadúca pretože sa v jej okrajoch tento sediment dokonale môže usadiť. Kto by už len chcel vo svojom pohári tento sediment objaviť ? Ďalším využitím je nalievanie vína. Ak vám niekto nalieva víno a chce držať fľašu elegantne, tak práve táto „diera“ slúži na uchytenie palca. Vtedy máte možnosť vidieť celú fľašu a je to pekné a elegantné držanie fľaše. Ako bonus: aká je najlepšia teplota vína ? Teplota vína je tiež u mnohých ľudí dilema. Ak máte fľašu bieleho, mali by ste ju vychladiť na zhruba 10 až 12 stupňov, kedy si viete biele víno najlepšie vychutnať . U červených vín existuje stále mienka, že ideálna je izbová teplota. Áno, kedysi dávno keď neexistovalo kúrenie, to platilo. Dnes je ale ideálne schladiť červené víno na 18 stupňov. Vtedy si ho viete naozaj vychutnať. Pri ružových vínach je to podobné, ako u bielych vín, respektíve možno niečo medzi bielymi a červenými. Ak ale máte doma Prosecco, nebodaj Champagne, odporúčame tieto vína schladiť na 5 až 6 stupňov. Táto teplota je viac než žiadúca. Nikdy nepodávajte víno príliš teplé pretože pri vyšších teplotách sa prejaví alkohol, ktorý môže pokaziť celý dojem z vína. The post Aké víno je naozaj kvalitné ? Poradíme Vám appeared first on pijeme.
Tradičnú či netradičnú, bielu či farebnú, ruže či lúčne kvety, ponuka je naozaj široká. Radi Vám poradíme i navrhneme kyticu priamo k vašim šatám. [Pozrite si galériu obrázkov na www.kvetyzahrada.sk] The post Svadobné kytice first appeared on Kvety Záhra
prejsť na článokAko robiť kvalitné SEO? Toto sú overené Google trendy, ktoré pretrvajú! Chcete mať kvalitné SEO? Vyhľadávače sú čoraz viac inteligentnejšie. Spoločnosť Google teraz odpovedá na otázky priamo na stránkach s výsledkami. Taktiež sa zvyšuje počet dopytov pre
prejsť na článokChcete obdarovať rodinu, priateľov či známych? Blíži sa sviatok vašich blízkych a vy neviete čo im darovať? My vám radi pomôžeme. Buďte originálni a tento rok to spravte inak. Čo tak gastronomický zážitok ako dar? Chutná večera a kvalitné víno v príjemnom
prejsť na článokLacné a škaredé? Predsudky o krabicových vínach alebo vínach BiB, ktoré obsahujú vzduchotesný plastový mechúr naplnený vínom vo vnútri kartónovej škatule, sú často veľké. Určite je to tým, že krabicové víno sa spája s nekvalitou. Doba sa však posunula a d
prejsť na článokBezhistamínové víno je víno, u ktorého sa vinári usilujú minimalizovať obsah histamínu pomocou špeciálnych techník počas výroby. Histamín je totiž látka, ktorá môže spôsobovať alergické reakcie u niektorých ľudí. Existuje niekoľko spôsobov, ako veľkí výro
prejsť na článok