Ako na monitoring dostupnosti webu (zdarma)?

Či už vaša firemná stránka slúži na prezentáciu služieb alebo máte priamo e-shop, aj niekoľko minútový výpadok môže spôsobiť stratu potenciálneho zákazníka, prípadne objednávky v e-shope. A ako agentúra, ktorá pomáha klientom s optimalizáciou webov pre vyhľadávače, musíme spomenúť, že opakované / dlhé výpadky webu môžu mať dopad na SEO, teda negatívne ovplyvniť pozície vášho webu vo vyhľadávačoch. Ako mať prehľad o dostupnosti webu? Aby ste mali prehľad o prípadných výpadkoch webu, existuje mnoho online nástrojov, ktoré sú veľmi nápomocné. Pri výbere monitorovacieho nástroja je treba vedieť, čo vlastne chceme niektoré ponúkajú rozšírené možnosti spojené napr. s bezpečnosťou notifikácia pri zmene textu na stránke, SMS notifikácie pri výpadku webu, monitorovanie každú minútu, vyhodnocovanie rýchlosti jednotlivých podstránok a pod., to sa však odrazí aj na cene. Keďže my spravujeme zväčša jednoduchšie weby a bezpečnosť / analýzu rýchlosti webov riešime cez iné nástroje, naše kritéria pri výbere nástroja boli: jednoduchý monitoring výpadkov webu s notifikáciou na mail možnosť pridať viacero webov pod jeden účet nízka cena, ideálne zadarmo Pozreli sme si viaceré rebríčky top monitorovacích toolov a našli sme Uptime Robot Tento nástroj ponúka vo free verzii: monitoring každých 5 minút možnosť pridania až 50 webov pod jeden účet historické dáta z monitoringu za posledné 2 mesiace a je zadarmo Je ale tento nástroj spoľahlivý? Pre klientov chceme len to najlepšie, preto sme ho súbežne testovali po dobu pár mesiacov aj s ďalším nástrojom Pingdom, ktorý je známy tým, že ponúka výborné otestovanie rýchlosti webu. Pingdom Vo free verzii nájdete: monitoring každú minútu (predvolene je nastavených každých 5 minút) možnosť pridania iba jedného webu Ktorý nástroj vybrať? Pri výpadkoch webov oba nástroje odoslali notifikáciu na mail, čiže oba sme z nášho mini testu označili ako spoľahlivé pre naše potreby. Ukážka notifikácie z nástroja Uptime Robot pri výpadku webu A oba nástroje pošlú notifikáciu aj o tom, keď je web opäť online. Ukážka notifikácie z nástroja Uptime Robot pri spustení webu po výpadku Taktiež oba nástroje ponúkajú ucelený prehľad o tom, koľko výpadkov bolo za poslednú dobu aj s percentuálnym vyjadrením metriky uptime (čiže doba, kedy bola stránka dostupná). Dashboard z nástroja Uptime Robot nbsp; Pre tých, čo majú iba jeden web, je v podstate jedno, ktorý nástroj si vybrať. Avšak pre firmy, ktoré spravujú viacero webov, odporúčame Uptime Robot z dôvodu možnosti pridania viacerých webov vo free verzii. Používate nástroje na monitoring webu? Ktorý sa vám osvedčil? The post Ako na monitoring dostupnosti webu (zdarma)? appeared first on Magneting.

prejsť na článok

Postieľky zdarma

Postieľky  zdarma Príspevok Postieľky zdarma je zobrazený ako prvý na Hotel Strachanovka ***.

prejsť na článok

Aktuality

Miestne organizácie tvorca webu • 17. marca 2023 • Prešov • No Comments Organiza

prejsť na článok

Získajte k nákupu obuvi nad 150€ vonné vrecká absorbujúce vlhkosť a zápach zdarma

Získajte švédsku novinku, vonné vrecká SmellWell, zdarma k objednávke pracovnej obuvi. K novým topánkam tak získate voňavé vrecká absorbujúce vlhkosť a zápach z topánok.

prejsť na článok

Akcia 6+1 zdarma

Prežite ultimatívnu letnú dovolenku 2023 s našim exkluzívnym balíkom! Nachádzame sa pod majestátnymi Vysokými Tatrami, priamo pod úchvatným Lomnickým štítom.Náš balík ponúka nezabudnuteľný 6-nocľahový pobyt pre dve osoby s polopenziou a neuveriteľným bonu

prejsť na článok

TRADIĆNÝ DETSKÝ K A R N E V A L

KEDY? : 10.2.2024 o 15:00 KDE? : Osvetová beseda masky vstup zdarma TOMBOLA   PrílohaVeľkosť Karneval_2024_2.pdf1.88 MB

prejsť na článok