Ako nevyhadzovať zvyšky potravín do odpadkov

Aj vám je ľúto zahodiť šupky do koša, keď ošúpete ovocie či zeleninu? Alebo vám nejaké kúsky zhnili v špajze, chladničke? Zostali vám zvyšky jedla neviete, čo s nimi? Ak ich nechcete vyhadzovať do odpadu, prečítajte si, čo s nimi môžete urobiť.

prejsť na článok

Ako vyriešiť plytvanie jedlom?

Koľko jedla týždenne vyhodíte? Výrobky po záručnej dobe, zhnité ovocie či obyčajné nedojedené zvyšky z obedov. Zrejme budete prekvapení, no na jedného Slováka pripadne denne pol kila vyhodeného jedla. Spolu je to ročne 991 000 ton potravín.

prejsť na článok

Výhody fermentovaných potravín

Kefir.Sk stránka o vodnom a mliečnom kefíre. O procese fermentácie sme na našej stránke už písali. Preto je dobré spomenúť aj niektoré hlavne benefity takýchto potravín. Medzi niektoré výhody jedenia takýcht potravín patrí: Probiotiká a mikroflóra v [] Čl

prejsť na článok

Rozhovor s Najobľúbenejšou výrobkyňou potravín 2017 z Farmy Tuška

Výherkyňou súťaže v kategórii Najobľúbenejší výrobca potravín 2017 sa stala pani Marta Tužinská, majiteľka rodinnej farmy Tuška zaoberajúcej sa predajom z dvora. V rozhovore nám odpovedala na otázky týkajúce sa farmy a výroby potravín na nej.

prejsť na článok

40 zázračných potravín od A po Z

Ste si istí, že vám a vašim deťom nechýba v strave nič podstatné? Porovnajte si svoj jedálniček s našim zoznamom zázračných potravín – najsilnejších bojovníkov za vaše zdravie a vitalitu.

prejsť na článok

Účinky potravín

Každá potravina, ktorú zjeme, má svoje účinky a priamo vplýva na naše fyzické aj psychické zdravie. V článku Vám prinášame účinky niektorých pravidelne využívaných potravín.

prejsť na článok