Ako rozmiestniť stromy v záhrade?

Stromy sú kľúčovým prvkom každej záhrady, ktorý poskytuje tieň, ochranu a estetickú hodnotu. Ich správne rozmiestnenie môže mať veľký vplyv na celkový vzhľad a funkčnosť záhrady. Tu sú niektoré praktické rady a tipy, ako správne rozmiestniť stromy vo vašej záhrade.

prejsť na článok

Odstraňujeme choré stromy

Pán profesor Hričovský dnes radí, ako odstrániť choré stromy v záhrade.

prejsť na článok

Prečo pestovať vlastné ovocné stromy

Ovocné stromy poskytujú najlepšie výnosy zo všetkých rastlín v záhrade. Veď napríklad jedna jabloň môže mať ročne až 500 jabĺk s tým, že ovocie rodí 15 až 20 rokov. No a výhodou sú aj rôzne odrody a druhy, s ktorými môžete mať čerstvé ovocie až 8 mesiacov

prejsť na článok

Ako sa zbaviť mravcov v záhrade bez chemikálii

Mravce v záhrade môžu byť užitočnými pomocníkmi – prevzdušňujú pôdu, požierajú vajíčka a larvy hmyzích škodcov a opeľujú určité kvety. Ako sú mravce užitočné, tak môžu byť v záhrade aj nežiadúcimi hosťami.

prejsť na článok

Prečo neprerezávať dreviny počas jesene

S jeseňou prichádza aj čas čistenia záhrady, čo ľudí akosi povzbudzuje k tomu, aby prerezali aj svoje stromy a kríky. Pokiaľ sa však pre prerezávanie vašich drevín v záhrade rozhodnete počas jesene, môžete si tým narobiť viac škody ako úžitku. Prečo?

prejsť na článok

Zenturo panely s Flexo páskou vytvorte si útulný kútik vo vašej záhrade

Snívali ste niekedy o tom, že záhrada bude miestom pokoja a relaxácie? Použite panelový systém Zenturo založený na jedinečnom koncepte Betafence. Panely Zenturo majú inovatívny dizajn a sú dostupné v rôznych farbách k harmonizácii s vaším domom a záhradou

prejsť na článok