Ako sa pripraviť na pohovor na americkej ambasáde

Keď zvládneš celý proces prijatia a dostaneš dokument I-20, môžeš požiadať o pohovor na ambasáde. Na tento pohovor by si sa mal/a takisto pripraviť. Je malá šanca, že Ti víza zamietnu, ale aj to sa stáva. Je dôležité aby si mal/a všetky potrebné dokumenty, ktoré žiadajú (napr. pas, I-20, doklad o zaplatení SEVIS poplatku, 2x fotka…). Prečo musím absolvovať pohovor kvôli vízam? Študenti väčšinou nemajú žiadne problémy, čo sa týka získania víz. Pracovník na pohovore musí zistiť či si naozaj študent a plánuješ študovať v USA na univerzite. Alebo sa len chceš dostať do USA a pracovať tam a štúdium je len zásterka. Preto je dôležité aké odpovede im ponúkneš. Preto ambasáda vyžaduje aj niektoré ďalšie dokumenty (spiatočná letenka, výpis z účtov rodičov, že sú schopní tvoj pobyt v USA zafinancovať, potvrdenie o získaní štipendia..) aby si ujasnili, že ideš naozaj študovať. Kedy môžu zamietnuť víza? Pokiaľ sa pracovníkovi pozdávaš, že hlavnou cestou do USA nie je štúdium, vtedy sa tvoje víza môžu zamietnuť. Takisto pokiaľ tvoji rodičia nemajú dostatočné finančné zabezpečenie, vtedy Ti víza môžu zamietnuť. Aké otázky sa na pohovore pýtajú? S ktorými ďalšími univerzitami si bol/a v kontakte? Prečo si si vybral/a práve túto univerzitu? Povedz mi nejaké detaily o tvojej univerzite? Čo plánuješ študovať? Povedz mi o tvojej rodine? Máš súrodencov? Čo robia tvoji rodičia? Pár ďalších tipov: Slušne sa obleč, poctivo sa priprav, maj pripravené všetky dokumenty, pekne usporiadané, opakuj si možné odpovede, kontroluj svoju reč tela.The post Ako sa pripraviť na pohovor na americkej ambasáde appeared first on .

prejsť na článok

12 tipov pre pohovor, ktoré vás zbavia stresu

Pozvanie na pohovor vdnenom pretlaku voľnch kandidtov je znmkou toho, že v životopis zaujal aže sa uchdzate op ... The post 12 tipov pre pohovor, ktoré vás zbavia stresu appeared first on Eva Šnircová.

prejsť na článok

Online pohovor nepodceňte slabou prípravou.

Prležitosti nespia! A aj napriek aktulnemu Lockdownu vs chcem ubezpečiť, že život plne nezastal. Bež ďalej! Okrem b ... The post Online pohovor nepodceňte slabou prípravou. appeared first on Eva Šnircová.

prejsť na článok

ČAKÁ VÁS POHOVOR V CUDZOM JAZYKU? TAKTO SA NAŇ PRIPRAVÍTE

Bežnou súčasťou každého pracovného pohovoru je konverzácia v cudzom jazyku, ktorý ste uviedli vo svojom životopise. Poradíme, ako sa na pohovor do práce dobre nachystať a naučiť sa jazyk vašej profesie. Všetko sa začína už vypracovaním spomínaného životop

prejsť na článok

Ako pripraviť bicykel na sezónu

Krátky prehľad ako sa starať o váš bicykel.  Jednoduché servisné úkony na bicykli, ktoré viete spraviť aj sami doma a ak si neviete poradiť navštívte nás a my Vám bicykel opravíme.

prejsť na článok

Ako pripraviť strechu na fotovoltiku: Je moja strecha na ňu vhodná?

Fotovoltické systémy predstavujú jedno z najúčinnejších riešení pre získavanie obnoviteľnej energie z dostupného slnečného žiarenia. Tieto systémy premenia slnečné svetlo na elektrickú energiu prostredníctvom fotovoltických panelov, čo znamená, že strecha

prejsť na článok