Ako si Nordic Walking získal moje srdce.

Kde bolo, tam bolo, bola obyčajná žena, ktorá mala dve úžasné deti a super manžela. Rodina bola pre ňu všetko, ale zabúdala na seba. Často bola nervózna, nespokojná a unavená. Až raz našla na internete fotky usmiatych ľudí s paličkami. Začala googliť a surfovať po nete. Prírodu vždy milovala. Predstava spojenia prírody a super partie ľudí, ktorí pre seba aj niečo robia, sa jej veľmi páčila. A vtedy narazila na Nordic Walking, o ktorom nikdy nepočula. Volám sa Andrea Ručková a som obyčajná žena. Pár rokov dozadu som sa venovala iba rodine, práci, domácnosti, ale na seba som nemyslela. Som to ja, kto o Nordic Walkingu nemal poňatia. Netušila som, že je to najzdravšia a najrýchlejšie sa šíriaca ozdravno-športová aktivita. Nevedela som ani to, že pri správnej technike dokážem zapojiť až 90 % svalov. O tom, že má viac ako 20 zdravotných benefitov som ani nesnívala. Nevedela som o ňom nič, ale ten pocit, že to chcem vyskúšať, som nedokázala prehliadať. Našla som si kontakt na kočku, ktorá sa tomu v Trenčíne venovala a v jeden sychravý januárový deň som sa na kurz vybrala. V ten deň som spoznala inštruktorku Vierku a do Nordic Walkingu som sa aj vďaka nej zamilovala. Začala som chodiť a trénovať každý jeden deň. Postupne som sa stala sprievodkyňou, neskôr inštruktorkou a dnes viem, že Nordic Walking má navždy v mojom srdci svoje miesto. Sú tomu už 4 roky a mne dal neskutočne veľa. Úžasnú Vierku, ktorá je pre mňa spriaznenou dušou a viem, že v mojom živote nie je náhodou. Množstvo priateľov, s ktorými mám veľmi veľa zážitkov. Nordic mi dal zázemie a pracovnú príležitosť, pri ktorej sa sen stal skutočnosťou. Walkerky a walkeri sú pre mňa druhou rodinou. Už „len“ za toto všetko som neskutočne vďačná. Sú to veci, ktoré za peniaze nekúpite a majú viac než cenu zlata. Vďaka Nordicu som začala myslieť viac na seba a moja rodina tým len získala. Som spokojnejšia žena, manželka aj mama. Mám to svoje, pri ktorom dokážem odhodiť starosti, zrelaxovať, nabrať novú energiu a moje telo „krochká“ blahom. Nepotrebujem nič, len špeciálne paličky a vyberiem sa do prírody, kde to tak veľmi milujem. Vypnem hlavu, precvičím celé telo a vrátim sa ako vymenená. Čo viac si želať? Na tréningoch a kurzoch zažívam radosť a nadšenie v očiach ľudí. Na našich spoločných akciách a walkovačkách množstvo zážitkov a smiechu. Nordic Walking je balzamom pre telo aj dušu. Nepotrebujete k nemu nič, len športovú obuv, paličky a chuť vyskúšať niečo nové. Ale viac, ako stokrát počuť, je zažiť si to na vlastnom tele. A preto vás pozývam medzi nás, do našej walkerskej rodiny. Ste všetci viac než vítaní. www.nwtn.sk Autor: Aďa The post Ako si Nordic Walking získal moje srdce. appeared first on Matky v práci.

prejsť na článok

Leica M6 a moje prvé dojmy

Leica M6 bola uvedená na trh v roku 1984 a jej dizajn vychádzal zo skoršej Leica M3 a M4. V tomto článku sa dozvieš moje prvé dojmy. Príspevok Leica M6 a moje prvé dojmy zobrazený najskôr Fotímnafilm.sk.

prejsť na článok

Do 12-ročného chlapca udrel blesk. Zastavilo sa mu srdce

Mladý 12-ročný futbalista počas búrky trénoval na ihrisku, keď do neho udrel blesk. Na chvíľu sa mu zastavilo srdce. Jeho stav je nateraz veľmi vážny. 

prejsť na článok

Parker filtračný a chladiaci systém pre bioplyn získal ocenenie.

Parker  špecialna úprava bioplynu rada BioEnergy a zároveň filtračný a chladiaci systém pre bioplyn získal ocenenie odbornej spoločnosti American Filtration & Separation Society (AFS) 

prejsť na článok

Moje pokroky s učením sa jazykov

Kpísaniu sa vždy dostanem, keď si robím sebareflexiu. Myslím, že je to málo, ale sľubujeme, že sa polepším. Aké jazyky sa učím? Angličtinu, nemčinu alebo iný? Vedieť cudzí jazyk je v tejto dobe tak trochu nevyhnutnosť, keď chceš mat ľahší život. Ak chceš

prejsť na článok

Sociálna ekonomika alebo ako sme sa

Téma sociálnej ekonomiky a politiky sa stáva čoraz viac populárnejšou. Mysleli na to aj naši politici, ktorý schválili Zákon o sociálnej ekonomike a sociálnych podnikoch č. 112/2018 Z.z. Primárnou úlohou sociálnej politiky je napĺňanie sociálnych a spoloč

prejsť na článok