Guláš je obľúbené jedlo, ktoré prichádza v rôznych verziách. Základom gulášu sú bez ohľadu na vybrané doplnky šťavnaté mäsové kúsky v lahodnej hustej omáčke. Ideálnu hrúbku omáčky získate zredukovaním vody alebo pridaním hustej mastnej smotany. Kľúčovou otázkou pre výsledný efekt nášho guláša je výber surovín na jeho prípravu. Guláš varený s červeným mäsom bude oveľa bohatší ako jeho náprotivok z hydiny. Taktiež chuť hovädzieho alebo jahňacieho guláša je úplne iná ako chuť morčacieho alebo kuracieho gulášu. Jedinečný vplyv na guláš má aj pridanie zeleniny. Toto jedlo obohatí veľké množstvo papriky, cibule a zemiakov. Navyše, zelenina dusená dlhší čas má tendenciu sa v omáčke rozpadať. Guláš s množstvom zeleniny bude hustejší ako ten s menším množstvom zeleniny. Čo však robiť, keď samotný výber ingrediencií nedáva uspokojivý účinok? Prívar zahustíme smotanou Na zahustenie guláša je ideálna hustá kyslá smotana . Okrem samotnej konzistencie ovplyvňuje aj chuť celého jedla a robí ho zamatovejším . Pri zahusťovaní smotanou dávame pozor aby sa nezrazila . Smotanu nelejte priamo do hrnca s gulášom . Takáto smotana by mala byť vopred stuhnutá, t. j. dôkladne premiešaná s malým množstvom horúcej omáčky . Až potom môžeme do pokrmu pridať pripravenú smotanu. Ak chceme mať guláš hustejší, môžeme do stuhnutého krému pridať lyžicu múky . Po dôkladnom rozotretí všetko vlejeme do hrnca a za stáleho miešania privedieme do varu. Ako zahustiť guláš bez pridania ďalších prísad Najjednoduchším, no trochu časovo náročným spôsobom, ako zahustiť guláš, je zredukovať ho. To znamená , že guláš necháme na ohni dostatočne dlho, aby sa odparila prebytočná voda. Tento guláš by sa mal variť na miernom ohni bez pokrievky . Odparovanie vody z guláša má háčik . Čím menej vody je v miske, tým je jej chuť intenzívnejšia . To platí aj pre soľ pridávanú do nášho jedla – zahustenejšia omáčka bude mať vyššiu koncentráciu soli. Z tohto dôvodu by sa solenie podľa chuti malo nechať až na úplný koniec varenia, keď je konzistencia omáčky vhodná
Jedávaš polievku? Naozaj sa oplatí ich uvariť! Perfektne zasýtia a chutia vynikajúco. Dnes vám odporúčam recept na polievku, ktorá bude na jar ako stvorená. Je dokonca lepšia ako vývar a guláš. Uvaríte ho za krátky čas. Polievka, ktorá chutí ako jar
prejsť na článokGuláš je obľúbený pre svoju bohatú chuť a vôňu, ktorá sa dosahuje starostlivým výberom surovín a spôsobom varenia. Klasický recept obsahuje kvalitné mäso, cibuľu, papriku a ďalšie koreniny, ktoré spolu vytvárajú nezabudnuteľný gastronomický zážitok. Ča
prejsť na článokSlovensko sa ako jediný štát dištancovalo od predpisov WHO.
prejsť na článokPrvý obrad vsypom do jamky na vsypovej lúčke sa v Piešťanoch uskutočnil v piatok 9. apríla 2021 na cintoríne na Bratislavskej ceste. Nový spôsob pochovávania v Piešťanoch | Z Piešťan (zpiestan.sk)
prejsť na článokKaždý sa snaží pomôcť ako vie. My sme sa rozhodli usporiadať malé podujatie. V piatok 1.4. sa môžeme stretnúť, zoznámiť, zabaviť, skrášliť okolie našej školy a pomôcť Ukrajine. Spojili sme sa totiž s komunitnou organizáciou Kto pomôže Ukrajine? a tak viem
prejsť na článok