Letná kúpacia sezóna sa skončila a tak každý majiteľ bazénu stojí pred otázkou, ako pripraviť bazén na zimu. V prípade, ak máte zastrešenie bazéna, je jeho zazimovanie značne jednoduchšie. Ako teda zazimovať zastrešený bazén? 1. Vypustenie vody pod úroveň skimmera Ak máte zastrešenie bazéna, netreba vodu na konci sezóny vypúšťať, ako je to zvykom pri bazéne, ktorý nie je zastrešený. Pri prekrytom bazéne stačí, ak odpustíte trochu vody, aby jej hladina bola pod úrovňou skimmera. 2. Vypustenie vody zo skimmera a zo skimmerových trubiek Týmto zabránime popraskaniu potrubia pri ich prípadnom zamrznutí. Voda v zastrešenom bazéne však zvyčajne nezamrzne. Väčšinou sa drží nad úrovňou 0°C. 3. Pokles teploty vody pod 15°C To v zimných mesiacoch nebude problém. Pod 15°C sa vo vode nevytvárajú baktérie a preto počas zimy netreba do bazéna dávať žiadnu bazénovú chémiu. 4. To je všetko ! Medzi najväčšie výhody zastrešenia bazéna patria samozrejme teplá voda, bezpečnosť pre vaše deti, no najmä komfort, ktorý vám to prinesie. Do vody vám na jeseň nenapadá lístie a špina, vďaka čomu sa voda nepokazí. Preto vodu v zastrešenom bazéne môžete mať niekoľko rokov. Ja mám tú istú vodu v bazéne už 6. rok. Príspevok Ako zazimovať zastrešený bazén je zobrazený ako prvý na Oceanik - Zastrešenie bazénov.
Na jeseň je potrebné dôkladne zazimovať vašu záhradu. Tu nájdete zopár rád ako správne zazimovať záhradu: druhy rastlín a trvaliek, ktoré sú náchylné na mráz (napr. Gaura,Verbena, kultivary Magnólie, Albizia a iné.) nastielame čečinou prípadne slamou. Je
prejsť na článokCena: 598 €Salzbursko: Holzhotel Forsthofalm **** s BIO polpenziou a neobmedzeným wellness + panoramatický bazén a sauny
prejsť na článokCena: 314 €Kysuce v Hoteli Husárik **** s polpenziou, ochutnávkou domácich pív a syrov + jaskynný bazén
prejsť na článokCena: 129 €Šumava pri Lipne v Hotelovom Resorte Relax **** s polpenziou a wellness (bazén, vírivka, sauny)
prejsť na článokCena: 215 €Wellness Hotel Rubin**** - vzácny pokoj v Budapešti, bazén, vírivka a množstvo sáun
prejsť na článok