Akú kávu si vybrať na každodenné pitie

Veľa ľudí sa pýta, akú kávu si majú zaobstarať na pitie v domácnosti. Ak paríte ku kávičkárom, ktorí si doprajú viac šálok denne, odporúčam zainvestovať do automatického, alebo pákového kávovaru – táto investícia sa vám určite oplatí. Automatický je menej náročný na obsluhu, na pákovom si viete lepšie vyladiť chute kávy. Pri výbere kávy je dôležité si rozmyslieť , aká chuť vám najviac vyhovuje: Výraznejšia chuť – kávy s veľkým podielom robusty /horkejšia chuť/ a viac upražené kávyJemnejšia a lahodnejšia chuť – kávy s veľkým podielom arabiky /kyslejšia chuť/ a menej upražené kávy Čerstvosť kávy je veľmi dôležitá Odporúčam piť kávu upraženú na Slovensku a čo najčerstvejšiu maximálne do 3 mesiacov po upražení. Niektorí zahraniční výrobcovia dávajú záruku 2-3 roky, je to z dôvodu, pretože uplynie niekoľko mesiacov, kým sa káva dostane až k nám na pulty… káva môže byť v tom čase už vyprchaná. Preto je dôležité dôkladne si pozrieť dátum výroby. Vybrať si zmes, alebo odrodovú kávu ? Zmes je mix viacerých odrôd káv namiešať ideálnu zmes, nie je také jednoduché, ako by sa zdalo a vyžaduje si to čas a veľa skúseností. Odrodová káva obsahuje iba jeden druh kávy, väčšinou sa používajú kvalitné arabiky a jej cena je omnoho vyššia. Ak pijete viac šálok kávy denne je vhodnejšie zvoliť zmes viacerých druhov káv chute sú väčšinou vyvážené a vždy chutia rovnako dobre. Pri výbere zmesi je vhodné sa pozrieť na podiel arabiky a robusty. Odporúčam pohybovať sa v rozpätí 75-95% arabiky a 5-25% robusty. Pretože, aj robusta má v zmesi svoj význam – dodáva silu, má väčší podiel kofeínu a vytvorí lepšiu penu. Zmesi káv ASTÓRIA CAFE a GRAND CAFE /s podielom 80% arabika a 20% robusta /od slovenského výrobcu PRESSBURG COFFEE sú tou správnou voľbou, ako si spríjemniť deň dobrou kávou. Ak by nieto chcel experimentovať a hľadať nové chute, v tom prípade sú odrodové kávy dobrou voľbou, akurát môže byť občas sklamaný – odporúčam kupovať menšie balenia. Samozrejme každý druh kávy si vyžaduje aj iné nastavenie mlynčeka, treba obetovať aj zopár káv na doladenie hrúbky mletia. The post Akú kávu si vybrať na každodenné pitie appeared first on kavanapredaj.sk.

prejsť na článok

Pitie kávy na pracovisku je prospešné pre zamestnanca, aj zamestnávateľa

Káva je najrozšírenejší prírodný životabudič na svete, vie dodať telu chýbajúcu energiu, pomerne rýchlo a jednoducho. Aj preto, v poslednej dobe čoraz viac zamestnávateľov prichádza na to, aké výhody má, ponúknuť svojim zamestnancom kávu na pracovisku.

prejsť na článok

Ako pripraviť kávu v dripperi Kalita Wave

S receptom na kávu s dripperom Kalita Wave si môžete ľahko pripraviť kávu ako v kaviarni v pohodlí svojej kuchyne. Kávovar Kalita Wave dripper je jedným z alternatívnych spôsobov prípravy kávy, ktorý vám jednoducho a cenovo výhodne pripraví chutnú šálku.

prejsť na článok

Rozkladacia lacná pohovka na každodenné spanie

Už vás nebaví míňať peniaze na pohodlnú posteľ? Tento univerzálny kus nábytku je ideálny na každodenné spanie a je cenovo dostupný. Vďaka konštrukcii z masívneho dreva sa môžete spoľahnúť, že vám vydrží dlhé roky. Navyše vďaka voľnosti pohybu taburetu si

prejsť na článok

Pil kávu

Po lese chodí strašne nahnevaný medveď. Všade naokolo je sneh, mrzne až praská. Medveď tu kopne do jedličky, tam do zajaca, vlkovi rozbije hubu a pritom si mrmle: - Prečo som, ja blbec, v septembri pil tú zalievanú kávu!?

prejsť na článok

Pitie kávy a jej účinky na organizmus

Káva parí medzi najpopulárnejšie nápoje po celom svete, pre jej vysoký obsah kofeínu a jej pozitívne účinky na organizmus. Stačí jedna šálka kávy a telo sa do pár minút naštartuje a nabudí k lepšiemu výkonu, bohužiaľ tento účinok netrvá príliš dlho pribl

prejsť na článok