Alergia na koreň zeleru, člena rodu Apiaceae, patrí k najviac frekventovaným peľovým alergiám v niektorých európskych krajinách, ako napríklad Francúzsko, Švajčiarsko, či Nemecko.
Zeler je dvojročná bylina z čeľade zelerovitých. Pestuje sa pre svoje buľvy a listy. Od 18.storočia sa zeler pestuje v troch formách- zeler buľvový (používajú sa listy aj podzemná časť, tzv. buľva), zeler stopkový (používa sa nadzemná časť) a zeler listov
prejsť na článokKedy ste naposledy jedli zeler? Ochutnali ste ho aj v surovom stave? A viete o tom, že si ho ľahko vypestujete aj v kvetináči? Prečítajte si viac o tom, ako a prečo pestovať zeler.
prejsť na článokPovedali by ste, že alergia na vajíčka, teda najčastejšie alergia na bielkoviny vaječného bielka, je jednou z bežných potravinových alergii? Nuž, je to tak. A ak patríte medzi alergikov na vajíčka, či k ich známym, mali by ste vedieť, že vajcia sú bežnou
prejsť na článokVyprážaný zeler, čo naň potrebujeme? 2 veľké zelery, soľ, lyžicu octu, 100g hladkej múky, 3 vajcia, 4 lyžice mlieka, 200g strúhanky, olej Ako postupujeme? Zeler očistíme, umyjeme a dáme variť spolu s octom, prípadne s citrónovou šťavou. Uvarený a vychla
prejsť na článokSezónna alergia očami tradičnej čínskej medicíny (TČM) Alergia v ambulancii celostnej medicíny Jednou z najčastejších príčin vyhľadania terapeuta Tradičnej čínskej medicíny, hlavne, v jarnom a letnom období, bývajú ťažkosti spojené s alergiou. Je však stá
prejsť na článok