Pochádza z Čile a z Argentíny. Alojzia je teplomilná rastlina, ktorá má rada pre svoj rast skalnaté pôdy. Môže dorásť do výšky troch metrov, no v našich podnebných podmienkach dorastá do nižšej výšky. Má drobné bledofialové až biele kvety, ktoré tvoria kl
Zdravie a krása – Keď lieči príroda Citrónová tráva čiže citronela je rastlina, ktorá rastie v tropických krajinách, kde sa hojne využíva pri príprave jedál. Ale ako to už v prípade exotických ázijských kuchýň býva, dôvodom jej používania nie je iba prí
prejsť na článokBábovka s medom, čo na ňu potrebujeme? 250 g hladkej múky, 100 g masla, 60 g práškového cukru, 60 g medu, 3 vajíčka, citrónová kôra (z chemicky neošetreného citróna), ½ balíčka prášku do pečiva, 80 g mandlí, 125 ml sladkej smotany, 1 balenie vanilkového c
prejsť na článokMrkvovo – zelerový šalát s mandarínkami, čo naň potrebujeme? 400g strúhaného zeleru, 300g strúhanej mrkvy, 1 mandarínkový kompót, soľ, citrónová šťava, 3 čajové lyžičky kryštálového cukru, 4 polievkové lyžice vody, čierne mleté korenie Ako postupujeme?
prejsť na článokCitrusy v našich obchodoch – subtropické ovocie plné vitamínov, antioxidantov, minerálov, v našich podmienkach bežne „obohatené“ éčkovými konzervantmi a pesticídmi. Prečítajte si, čo všetko by ste o citrusoch na svojom tanieri mali vedieť...
prejsť na článokLemonka, marulka, madlinka, matka, melisa, včelanka, rojovník, včelník, medň, matočina, dúbravník, či citrónová zelina sú ľudové pomenovania pre medovku lekársku. Bola obľúbenou bylinou už v minulosti. Aj to je asi jeden z dôvodov, prečo dnes poznáme toľk
prejsť na článok