Alojzia citrónová

Pochádza z Čile a z Argentíny. Alojzia je teplomilná rastlina, ktorá má rada pre svoj rast skalnaté pôdy. Môže dorásť do výšky troch metrov, no v našich podnebných podmienkach dorastá do nižšej výšky. Má drobné bledofialové až biele kvety, ktoré tvoria kl

prejsť na článok

Citrónová tráva zlepší trávenie

Zdravie a krása – Keď lieči príroda Citrónová tráva čiže citronela je rastlina, ktorá rastie v tropických krajinách, kde sa hojne využíva pri príprave jedál. Ale ako to už v prípade exotických ázijských kuchýň býva, dôvodom jej používania nie je iba prí

prejsť na článok

Sladučké recepty s medom

Bábovka s medom, čo na ňu potrebujeme? 250 g hladkej múky, 100 g masla, 60 g práškového cukru, 60 g medu, 3 vajíčka, citrónová kôra (z chemicky neošetreného citróna), ½ balíčka prášku do pečiva, 80 g mandlí, 125 ml sladkej smotany, 1 balenie vanilkového c

prejsť na článok

Zeler ako prísada do šalátov

Mrkvovo – zelerový šalát s mandarínkami, čo naň potrebujeme? 400g strúhaného zeleru, 300g strúhanej mrkvy, 1 mandarínkový kompót, soľ, citrónová šťava, 3 čajové lyžičky kryštálového cukru, 4 polievkové lyžice vody, čierne mleté korenie Ako postupujeme?

prejsť na článok

Citrusy, citrónová kôrka a nebezpečné éčka

Citrusy v našich obchodoch – subtropické ovocie plné vitamínov, antioxidantov, minerálov, v našich podmienkach bežne „obohatené“ éčkovými konzervantmi a pesticídmi. Prečítajte si, čo všetko by ste o citrusoch na svojom tanieri mali vedieť...

prejsť na článok

Predstavujeme vám medovku lekársku- rastlinu s citrónovou arómou

Lemonka, marulka, madlinka, matka, melisa, včelanka, rojovník, včelník, medň, matočina, dúbravník, či citrónová zelina sú ľudové pomenovania pre medovku lekársku. Bola obľúbenou bylinou už v minulosti. Aj to je asi jeden z dôvodov, prečo dnes poznáme toľk

prejsť na článok