Aston Villa zdolala Trnavu 3:0, na tribúny pritiahla vyše 16-tisíc divákov

Futbalisti Spartaka Trnava prehrali v sobotňajšom prípravnom zápase s Aston Villou 0:3. O góly účastníka Premier League sa na Štadióne Antona Malatinského postarali v prvom polčase Leon Bailey a v druhom Morgan Rogers a Charlie Archer. Na štvrtý tím uplynulej sezóny najvyššej anglickej súťaže sa prišlo pozrieť až 16 094 divákov. Aston Villa potvrdila papierové predpoklady a zvíťazila 3:0. Hostia otvorili skóre v 38. minúte, keď z hranice šestnástky trafil do siete krásnou obaľovačkou Bailey. Angličania cez polčas kompletne vymenili zostavu, Trnavčania sa k podobnému kroku uchýlili po hodine hry. Ružomberok napriek prehre v Kostanaji postúpil do druhého predkola Európskej ligy To už prehrávali dvojgólovým rozdielom, keď Rodgers dorazil loptu do siete po strele Younga. V závere zápasu predviedol birminghamský klub kolmú akciu, Rodgers posunul loptu na Archera a jeho delovka s prispením teču Ujlakyho skončila v trnavskej sieti. Pre Spartak išlo o generálku na Niké ligu, ešte predtým ho však čaká vo štvrtok úvodný duel druhého predkola Konferenčnej ligy na pôde FK Sarajevo.

prejsť na článok

Najhrateľnejší vs. pekelný: Možnosti Slovana pre žrebom!

Slovan si zahrá osem zápasov proti gignatom v ligovej fáze novej sezóny Ligy majstrov. Navzdory tomu, čo dokázal tento klub v predkolách, v hlavnej fáze sa ťažko hľadá súper, proti ktorému by bol náš majster favoritom. Ale v každom koši sa nájdu hrateľnej

prejsť na článok

16:30 Pred bojmi o Mosul utieklo za posledné tri týždne zo svojich domovov vyše 41-tisíc Iračanov....

16:30 Pred bojmi o Mosul utieklo za posledné tri týždne zo svojich domovov vyše 41-tisíc Iračanov. Boje o druhé najväčšie mesto v Iraku trvajú od polovice októbra a len od začiatku tohto týždňa pribudlo medzi utečencami 7000 ľudí. (iom)

prejsť na článok

MIMORIADNY ONLINE Na Ukrajine od začiatku ruskej invázie zahynulo vyše 10-tisíc civilistov, uvádza OSN

KYJEV/MOSKVA - V ukrajinskej armáde bojujúcej proti Rusku slúži vyše 40.000 žien, vypláva z pondelkového vyhlásenia ukrajinského ministerstva obrany. V noci na utorok o tom informovala agentúra DPA. Dianie sledujeme online.

prejsť na článok

Vo Zvolene padol rekord, do živej reťaze okolo mestských hradieb sa zapojilo vyše 2-tisíc ľudí (video)

Mesto Zvolen je od piatku (26. mája 2023) držiteľom rekordu v počte ľudí tvoriacich živú reťaz okolo mestských hradieb. Ako na sociálnej sieti informuje primátor mesta

prejsť na článok