Autom. zariadenie na montáž a kontrolu puzdier-Hella

HELLA GEHAUSE Automatické zariadenie slúžiace na montáž a kontrolu plastových puzdier palubného svietidla v automobiloch.    Proces montáže je rozdelený do štyroch operácií prebiehajúcich na rotačnom stole, ktorý krokuje v stanovenom takte v súčinnosti s jednotlivými operačnými stanicami. Prvá stanica zabezpečuje prísun materiálu, ktorým sú plastové puzdra svietidla. Nachádza sa tu vibračný podávač spolu s dopravníkom zakončeným pneumatickým separátorom materiálu. V separátore je taktiež integrovaný detekčný kamerový systém slúžiaci na kontrolu správnej série výrobku. Zo separátora sú kusy vkladané na rotačný stôl pomocou dvoj-osého elektrického manipulátora Festo (v prípade že sa do aktuálneho procesu dostane výrobok z inej série, systém vyhodnotí kus ako NOK a namiesto na rotačný stôl ho manipulátorom vhodí do NOK boxu určeného pre “zlú sériu“). Pred pootočením je kus vákuovo prisatý na pozičnom prípravku a zabezpečený proti vyskočeniu. Vložený kus je následne pootočený o 90° k druhej stanici, kde sú vložené 4 kovové pružinové kontakty – tzv. pružinky. Prísun tohto materiálu je realizovaný obdobne ako na prvej stanici s tým, že pružinky sú podávané symetricky pre pravú a ľavú stranu plastového puzdra. Po odseparovaní pružiniek na vibračných dopravníkoch sú zo separátora v dvoch krokoch resp. dvojiciach postupne odoberané sadou špeciálnych uchopovacích prstov a následne vložené do príslušných drážok plastového puzdra. O tento proces sa starajú 4 uchopovače elektrického manipulátora. Ďalším pootočením sa plastové puzdro spolu s naloženými pružinkami presúva pod tretiu stanicu, kde sa pružinky pomocou pneumatického lisu dotlačia a zároveň jednotlivo skontrolujú. Kontrola prebieha pomocou 4 laserových snímačov vzdialenosti Keyence pričom sa kontroluje prítomnosť pružinky a hĺbka zalisovania. Poslednou zastávkou je stanica č. 4 kde sa nachádza vyhadzovač a dva prepady. Prepad na NOK kus slúži na zhromažďovanie kusov. Ktoré boli vyhodnotené ako nevyhovujúce z predošlej stanice.  Prepad na „OK“ kus je situovaný nad segmentovým elektro dopravníkom, ktorý slúži ako zásoba a výstup prepraviek hotového výrobku. Kvôli efektívnemu využitie celého objemu prepravky je pod dopravníkom integrovaný roztriasač, ktorý s boxom po určitom počte vhodených kusov zatrasie a tým zabezpečuje rovnomerné zaplnenie prepravky. Zaplnenie prepravky vyhodnocuje systém na základe počítania kusov a plnú prepravku presúva na výstupný gravitačný dopravník s požadovanou kapacitou.    Použité komponenty: PLC Siemens 1500 HMI Simatic Rotačný modul: Schunk ERD 210 Manipulátory: Festo ELGC Pneumatické komponenty: Festo, Schunk Senzorika: Keyence Vibračné zásobníky a podávače: T&T Tech The post Autom. zariadenie na montáž a kontrolu puzdier-Hella appeared first on Rossum Integration.

prejsť na článok

Strihacie a meracie zariadenie pre Semikron s.r.o.

Jednoúčelové zaridenie určené pre strihanie, optickú kontrolu, funkčnú kontrolu a následnú paletizáciu. Pre zákazníka Semirkon s.r.o. sme vytvorili zariadenie, ktoré spĺňa ich prísne požiadavky na kvalitu a spoľahlivosť procesu. Presun materiálu v procese

prejsť na článok

Montáž sanity a bojlera

Práce zahŕňali montáž bojlera, umývadla, vane, toalety a iných doplnkov. The post Montáž sanity a bojlera appeared first on Kúrenie Voda a Plyn.

prejsť na článok

Montáž kotla RD Pezinok

RD Pezinok Rozsah dodávky: Demontáž starého kotla Montáž nového kotla VIESSMANN Vitodens 100-W 25kW Vložkovanie pôvodného komína Napojenie na pôvodný zásobník TUV Príspevok Montáž kotla RD Pezinok zobrazený najskôr ABSOL, s.r.o..

prejsť na článok

Montáž ležatých rozvodov kanalizácie

Montáž rozvodov kanalizácie dvoch rodinných domov. The post Montáž ležatých rozvodov kanalizácie appeared first on Kúrenie Voda a Plyn.

prejsť na článok

Montáž klimatizácie - na čo sa treba pripraviť

Vybrali ste si klimatizačnú jednotku, ale neviete, čo všetko obnáša montáž? Vysvetlíme vám postup, pridáme pár užitočných tipov, a niekoľko nebezpečenstiev, na ktoré si dajte pozor!

prejsť na článok