Raw dezerty od Ivet raw & vegan food V našom bistre a reštaurácii Enak sme od februára tohto roku zaviedli novinku raw dezerty od Ivet. Keďže sú už neoddeliteľnou súčasťou našej ponuky, dovoľte, aby sme vám tieto dezerty a ich stvoriteľa v krátkosti predstavili. Ivet – Iveta Novotná je mladá ambiciózna milovníčka raw dezertov, ktorá svoju vášeň a radosť priviedla do dokonalosti. Prvú „dielňu“ raw dezertov založila v Trenčíne, odkiaľ sa dostala do povedomia kaviarní a reštaurácií po celom západnom Slovensku. Spolu so svojou kolegyňou (mimochodom taktiež Ivet) pripravujú dezerty, ktoré sú jedinečné svojím originálnym vzhľadom a najmä božskou chuťou. Pri vytváraní týchto klenotov využívajú iba tie najkvalitnejšie ingrediencie od overených dodávateľov. Keďže vieme ako veľmi ľudia obľubujú sladké dobroty, rozhodli sme sa ich zaviesť aj u nás v bistre. Raw dezerty od Ivet sme zvolili preto, lebo aj napriek tomu, že ich chuť je božská, sladká a jedinečná, ide stále o zdravé varianty dezertov. Raw food resp. cake v preklade znamená surové jedlo/dezert, ktoré neprešlo tepelnou úpravou nad 42°C, teda si zachováva všetky živiny a vitamíny. Nakoľko dezerty neobsahujú klasickú múku, vajcia, rafinovaný cukor, mlieko či sóju sú vhodné aj pre ľudí trpiacich rôznymi intoleranciami a celiatikov. Práve naopak, dezerty od Ivet si môžete vychutnávať bez výčitie k a akýchkoľvek obmedzení. Keďže ide o tzv. „živú stravu“, zachovávajú si v sebe množstvo vitamínov, minerálov, antioxidantov, zdravých tukov, ktoré majú na naše telo blahodarný účinok. Všetky ručne robené dezerty sú krásne pestro zdobené či už ovocím, kvetmi alebo čokoládou, ktorú si poctivo vlastnoručne vyrábajú. V našom bistre a reštaurácii Enak sme sa pre tieto dobroty rozhodli práve pre ich jedinečnosť a výnimočnosť. Vychutnať si ich u nás môžete vždy čerstvé a v rôznych príchutiach. Nakoľko je škála príchutí a kombinácii obrovská, rozhodli sme pre raw mix, ktorý pozostáva z 12-tich kúskov tvorených 6 rôznymi druhmi. Pri dodávaní však ani do poslednej chvíle nevieme, aké kombinácie si pre nás Ivet vybrala, pričom po každé je táto kombinácia výnimočná. A vy tak môžete okúsiť z niekoľkých druhov dezertov. Doterajšie kombinácie, aké sme našim hosťom v našom podniku ponúkli sú napr. bounty, čokoláda-malina, čokoláda-banán, acaico, malina-zelený jačmeň, chia-čučoriedkový džem, čokoládový cheesecake s malinami, kokosový banana split, pomarančový cheesecake, malinovo-limetkový cheesecake, raw tiramisu, mak-višňa, kokos-kapučíno, škorica-malina, čučoriedka-limetka, lesné ovocie a nekonečne veľa ďalších. Najnovšie sme si pre vás pripravili aj novinku v podobe raw pohárikov – čokoláda-malina a čučoriedkový chia džem. Ako to už býva, ku každému dezertu neodmysliteľne patrí aj kvalitná šálka kávy, Panghkton z Thajska. Viac o tejto špecialite sa dočítate na blogu Veríme, že vás ponuka raw dezertov od IVET raw & vegan food očarila rovnako ako nás a čo najskôr si ich prídete vychutnať k nám do bistra a reštaurácie Enak. Príspevok Božsky sladké a stále zdravé zobrazený najskôr ENAK bistro & restaurant.
Príspevok Sladké prekvapenie je zobrazený ako prvý na Sushihanil.
prejsť na článokDoba je rýchla a pomalšia už asi nebude. Potom sa stáva, že nemáme čas na dôležité veci. Chytiť do ruky knihu je často utópia a bez raňajok človek tiež nezomrie. Aspoň nie hneď . Taký je postoj mnohých. Uvedomujeme si, že nie vždy sa dá všetko stíhať, ale
Pozrite si krátke video o nás a našich výrobkoch, ktoré sú unikátne nielen svojím dizajnom a precíznym spracovaním, ale aj chuťou. Základom sú čerstvé prírodné suroviny najvyššej kvality bez použitia umelých aróm a konzervantov. The post Naše sladké výro
prejsť na článokSUROVINY: 4 lyžice quinoy 250 ml mlieka agáve sirup 125 g bieleho jogurtu ovocie, orechy a semienka podľa chuti. POSTUP: Quinou prepláchneme a uvaríme v rastlinnom mlieku ( napr. v mandľovom). Osladíme agáve sirupom. Potom primiešame biely jogurt, ozdobím
prejsť na článokNová káva Phangkton v Enak bistro & restaurant Do nášho bistra a reštaurácie Enak sme pre vás priniesli kúsok Thajska, ktorý sa priamo k nám do Trnavy dostáva v podobe kávy. Pre lepšiu predstavu o pôvode a výnimočnosti tejto kávy zvanej Pangkhon (podľ
prejsť na článok