BRATISLAVA Michalská veža, dominanta centra mesta

Home Bratislava #8211; Michalská veža Bratislava krásavica na Dunaji. Dnes si môžete pozrieť novozrekonštruovanú Michalskú vežu. Screenshot Z pôvodne štyroch vstupných brán sa zachovala len severná Michalská brána. Pod bránou sa nachádza nultý kilometer so svetovými stranami, ktorý ukazuje vzdialenosť európskych a svetových metropol od Bratislavy. The post BRATISLAVA Michalská veža, dominanta centra mesta appeared first on Slovensko zdola.

prejsť na článok

Južná veža Neogotického kaštieľa

Neogotický kaštieľ rodu Esterházy patrí medzi najkrajšie pamiatky mesta Galanta a celého regiónu. Architektonický prvok tohto kaštieľa, neogotická veža, sa stala základom pri vytvorení mestského erbu.

prejsť na článok

Koberec ako dominanta obývačky

Vo svete kobercov dominujú rôznofarebné kúsky z prírodných ale aj syntetických vlákien s geometrickými, abstarktnými alebo kvetinovými vzormi. Kobercom teda vieme šikovne docieliť hravosť v prípade abstraktného dizajnu, vizuálny poriadok pomocou geometrie

prejsť na článok

Učiaca veža – drevený pomocník nielen v kuchyni

Učiaca veža čo to vlastne je? Aj keď mne a môjmu mužovi príde slovné spojenie učiaca veža úplne prirodzené, existujú ľudia, ktorí sa s týmto výrazom ešte nikdy nestretli. Dovoľte mi teda kratučký popis tohto novodobého výrobku. Ide o učiacu pomôcku tzv.

prejsť na článok

Where in Bratislava is there flooring similar to the one on the Titanic?

The Bratislava Tiles and the Art of Material Mimesis exhibition is a continuation of a successful book project about historical tile floors and walls in Bratislava.

prejsť na článok

Príklady toho, ako Jehovovi svedkovia prekrúcajú informácie z odbornej literatúry (1. časť)

Články Spoločnosti Strážna veža (ďalej len Strážna veža) v šokujúcej miere nesprávne citujú alebo prekrúcajú citáty zo zdrojov. Kedysi to bolo ťažké identifikovať, pretože Strážna The post Príklady toho, ako Jehovovi svedkovia prekrúcajú informácie z odbo

prejsť na článok