/*! elementor - v3.19.0 - 28-02-2024 */ .elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title[class*=elementor-size-]>a{color:inherit;font-size:inherit;line-height:inherit}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-small{font-size:15px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-medium{font-size:19px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-large{font-size:29px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xl{font-size:39px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xxl{font-size:59px}Černicové eclair porcií: 2čas prípravy: 120 min. recept od Chef Adam Handling Čo potrebujeme Odpaľované cesto:375g vody125g plnotučného mlieka25g práškového cukru7g soli200g masla600g múky T55500g vajíčokČernicový krém:325g černicového pyré50g vajíčok70g vaječných žĺtok60g práškového cukru20g kukuričného škrobuFondán:200g fondánovej pasty1g fialovej farby Postup Odpaľované cestoVodu, mlieko, práškový cukor, soľ a maslo priveďte do varuna panvici. Pridajte preosiatu múku a miešajte, kým nedosiahne konzistenciu cesta.Cesto miešajte na ohni 1 minútu, aby vyschlo. Vložte ho do misky pomocou lopatky a nechajte vychladnúť na asi 2 minúty. Potom pomaly pridajte vajcia, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.Položte na papier na pečenie v požadovanej veľkosti a tvare, potom posypte práškovým cukrom.Pečte pri 180°C asi 30 minút.Černicový krémČernicové pyré privedieme do varu. Zmiešame vajcia, práškový cukor a škrob. Pridajte pyré a varte 1 minútu. Nechajte vychladnúť a prikryte potravinovou fóliou.FondánFondán zohrejte na izbovú teplotu a pridajte farbivo. Miešajte kým nebude farba rovnomerná. Použite ihneď. Vypredané Zoznam prianí Pyré černice 100% 1L BOIRON €16,05 (€13,38 bez DPH) Viac info Zoznam prianí Fondánová pasta 1kg SOSA €10,75 (€8,96 bez DPH) Množstvo Množstvo Pridať do košíka Zoznam prianí Farba syntetická prachová Purple 70g SOSA €10,55 (€8,79 bez DPH) Množstvo Množstvo Pridať do košíka The post Černicové eclair first appeared on Patisserie.