CHLIEB PLNENÝ SYROM A BAZALKOU

Už dlhšie som túžila vyskúšať Bosch kuchynský robot. Hneď som vedela, že prvý recept, ktorý vďaka nemu upečiem bude chlebík.Plnený syrom a s bylinkami. Chrumkavá kôrka, cesto mäkkučké, roztečený syr zvýraznený chuťou bazalky a tá vôňa. Neodolateľné. Chlieb plnený syrom a s bylinkami Prvý deň som si chlebík  vychutnala ešte teplý poliaty roztopeným maslom, zmiešaný s čerstvým tymiánom a bazalkou. Zapasovali by aj olivy.  Na miešanie cesta som použila Bosch univerzálny kuchynský robot MUM5XW10, ktorý dokáže spracovať 1kg múky + prísady a má integrovanú váhu. Maximálna spokojnosť.  Množstvo 8 porciÍ Príprava 2 hodiny 45 minút Varenie/pečenie 30 minút Čas celkovo 3 hodiny 15 minút POTREBUJEME Cesto 500 g hladkej múky300 ml teplej vody3 PL olivového oleja1 a 1/2 ČL soli KVÁSOK • 75 ml teplej vody • 15 g čerstvého droždia • 1 ČL cukru• štipka soli  NÁPLŇ 150 g  gorgonzoly200 g mozzarellyčerstvé bazalkové listy NA POSYP celozrnná soľvetvička rozmarínukúsok masla po upeční  ĎALEJ POTREBUJEME Bosch kuchynský robot MUM5XW10plech na pečenie 41x32cm papier a pečenievalček na cesto NA POLIATIE JEDNEJ PORCIE 20 g roztopeného  masla20 g čerstvých byliniek: bazalka a tymián soľ  POSTUP 1. Začneme kváskom. Do misky nalejeme  vodu, droždie, cukor, soľ a všetky suroviny  premiešame. Zakryjeme utierkou a kvások necháme 10 minút oddychovať. 2. Vytiahneme Bosch kuchynský robot  a s  integrovanou váhou odvážime 500 g hladkej múky, prídáme soľ, vyhĺbime do stredu jamku, nalejeme hotový kvások a olivový olej. 3. Zapneme mixér a časovačom na kuchynskom robote odsledujeme 7 minút. Rýchlosť postupne zrýchľujeme od 1 po 3. 4. Hotové cesto zakryjeme utierkou a necháme pracovať 90 minút. 5. Dosku poprášime múkou a vyklopené cesto rozdelíme na dve časti.6. Vypracujeme bochníky a necháme odstáť 10 minút. 7. Cesto rozvaľkáme a umiestnime na papier na pečenie,   na veľkom plechu.8. Na cesto rozotrieme gorgonzolu a poukladáme mozzarellu nakrájanú na plátky  a listy bazalky.9. Druhú časť ceta rozvaľkáme a zakryjeme náplň,  boky po celom obvode zlepíme.  10. Cesto necháme odstáť 30 minút.11. Do cesta urobíme prstami jamky, posypeme hrubozrnnou soľou a rozmarínom.12. Pečieme v rozohriatej rúre na 190 stupňov 30 minút. 13. Po upečení ešte teplý chlebík potrieme kúsom masla. 14. Tip: pred konzumáciu polejeme porciu roztopeným maslom  s nasekanými bylinkami a soľou.15. Podávame so šalátom.  TIP Vyskúšajte bochník napliť aj olivami alebo cherry paradajkami  Recept vznikol v spolupráci s Bosch Univerzálny kuchynský robot MUM5XW10 Chlebík plnený tečúcim syrom a bazalkou. Kúsok si vychutnajte so šalátom. Po upečení ešte teplý bocník potrite maslom Hotovú porciu pokvapkajte roztopeným maslom s posekanými bylinkami The post CHLIEB PLNENÝ SYROM A BAZALKOU appeared first on .

prejsť na článok

Eucharistia v ekonómii spásy.

 Toto kázanie si môžete vypočuť tu . Ak chceme pochopiť, čo pre naše spasenie znamená Eucharistia, tak by sme mali porozumieť, že srdcom slávenia je chlieb a víno. Chlieb a víno sa už v Starej zmluve prinášali ako obeta medzi prvotinami na znak vďačnosti

prejsť na článok

Pripravte si chutný a zdravý večerný bielkovinový chlieb

Tento chlebík je výbornou a hlavne zdravou náhradou toho klasického. Čo sa chuti týka, je naozaj veľmi lahodný, takže sa hodí aj pre tých, ktorý zdravými potravinami opovrhujú. Neobsahuje žiadnu múku, takže sa z neho nepriberá a nezaťažuje trávenie. Naopa

prejsť na článok

Ranné správy 30.6.2017

Klíčové události • ČR: Česká národní banka (ČNB) ponechala úrokové sazby beze změny na úrovni 0,05 %. ČNB uvedla, že s ohledem na vyznění stávající prognózy a bilanci rizik je pravděpodobné zvýšení sazeb v souladu s predikcí (prognózy), tedy od 3. čtvrtle

prejsť na článok

Ranní zprávy 30.6.2017

Klíčové události • ČR: Česká národní banka (ČNB) ponechala úrokové sazby beze změny na úrovni 0,05 %. ČNB uvedla, že s ohledem na vyznění stávající prognózy a bilanci rizik je pravděpodobné zvýšení sazeb v souladu s predikcí (prognózy), tedy od 3. čtvrtle

prejsť na článok

SYROVÉ KOLIESKA

Vianočné pečenie je v plnom prúde. Ak ste už presýtený sladkých chutí, vyskúšajte pre zmenu syrové pečivo posypané semienkami.

prejsť na článok