Čo nasrdci to najazyku #7 Slováci budú vyrábať naKube kakao

Investičná skupina Proxenta rozbieha na Kube kakaový biznis. Ako jediní Slováci tak budú pestovať a spracovávať vlastné kakao. Potravinárstvo je ich silnou doménou. Na Kube už vlastnia továreň na cukrovinky a na Slovensku sú známi výrobou vysokokvalitných proteínových tyčiniek. Synergia jednotlivých tovární teda bude fungovať na 100 %.Proxenta kupuje továreň v meste Baracoa, ktoré je na Kube „hlavným mestom kakaa“. Súčasťou projektu Baracocoa bude aj podpora a rozvoj poľnohospodárstva v regióne. Pavol Kožík, generálny riaditeľ a majiteľ Proxenty, totiž chce, aby ľudia rástli a profitovali spolu s továrňou.V kakaovom podcaste sa dozviete, prečo sa Pavol Kožík rozhodol do projektu vstúpiť, v akom stave továreň aktuálne je, aké sú plány na výrobu aj export, prečo je kakao lukratívnou komoditou aj to, kedy sa začne vyrábať a čo projekt čaká v najbližších týždňoch a mesiacoch.Kakaový biznis:Kakao je komodita, ktorá je už dlhodobo veľmi dôležitou surovinou pre potravinársky segment. Jeho ceny dlhodobo rastú a držia sa na historickým maximách. Čokoládový priemysel má všetky predpoklady na kontinuálny rast. Prečo? Svetová populácia rýchlo rastie, čiže dopyt po kakau sa bude zvyšovať. Na druhej strane si kakao vyžaduje na pestovanie špecifické podmienky, čo sa týka vlhka a tepla. A jeho pestovanie a produkcia má teda svoje limity, čo sa týka objemov. Toto všetko teda potvrdzuje, že tento segment čaká skvelá budúcnosť.  /*! elementor - v3.4.8 - 16-11-2021 */ .elementor-widget-video .elementor-widget-container{overflow:hidden;-webkit-transform:translateZ(0);transform:translateZ(0)}.elementor-widget-video .elementor-open-inline .elementor-custom-embed-image-overlay{position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;-webkit-background-size:cover;background-size:cover;background-position:50%}.elementor-widget-video .elementor-custom-embed-image-overlay{cursor:pointer;text-align:center}.elementor-widget-video .elementor-custom-embed-image-overlay:hover .elementor-custom-embed-play i{opacity:1}.elementor-widget-video .elementor-custom-embed-image-overlay img{display:block;width:100%}.elementor-widget-video .e-hosted-video .elementor-video{-o-object-fit:cover;object-fit:cover} Všetky epizódy podcastu si môžete vypočuť na podcastovej aplikácii Spotify alebo na Youtube kanáli Proxenta. The post <font class= podcast-icon >Čo na srdci to na jazyku #7</font> <br/ >Slováci budú vyrábať na Kube kakao appeared first on Magazín X.

prejsť na článok

Slováci na Konvokácii v Jeruzaleme

Vlado sa so skupinou Slovákov v septembri 2015 zúčastnil Konvokácie všetkých národov v Jeruzaleme spolu s ďalšími 160 národmi sveta. Tu je malá ochutnávka:-) The post Slováci na Konvokácii v Jeruzaleme first appeared on Otcov dom Bratislava.

prejsť na článok

Tieto geotermálne startupy majú ovládnuť budúcnosť. Sú medzi nimi aj Slováci

Vývoj v geotermálnom odvetví napreduje rýchlo s cieľom sprístupniť energiu zo zeme v čo najväčšej miere. Najúspešnejšie geotermálne startupy získali v uplynulom období miliónové investície, ktoré majú technologický pokrok zrýchliť. Medzi týmito inovatívny

prejsť na článok

Bankám Slováci dôverujú viac ako cirkvi

Predbehli štátne inštitúcie, komerčné subjekty cirkev, neziskovky aj politikov.

prejsť na článok

Karamelové rezy

Potrebujeme: Cesto 5 vajec 270 g práškového cukru 250 g hladkej múky 10 PL vody 1/2 prášku do pečiva kakao Plnka 1 karamelové salko 250 g masla trocha vanilkového Olé pudingu (prášok na zahustenie krému) Na pokropenie korpusu 70 ml vody, cukor, rum

prejsť na článok

Tipy pre jesenné fotenia s deťmi

Jesenné fotenia sa blížia. Ak premýšľate, ako na ne deti pripraviť, máme pre vás niekoľko tipov. Lebo spokojné a veselé dieťa = kopec krásnych fotografií. 1. Kytica z lístia Urobte pre deti z fotenia zábavu. Nazbierajte spolu tie najkrajšie list

prejsť na článok