Nepečený cheesecake je mojím obľúbeným dezertom počas celého roka. Pochutia si na ňom malí aj veľkí, špeciálne však všetci milovníci čokolády. Recept na nepečený cheesecake je ultra jednoduchý a rýchly, vyžaduje si však veľkú dávku trpezlivosti, aby sme celý krém nezjedli rovno z misky. :D Cheesecake je ľahký a nadýchaný, osladený banánmi a vďaka kombinácii horkej čokolády, mascarpone a banánov aj skvele zasýti, takže si vychutnáš do sýtosti kúsok a o zvyšok sa s radosťou podelíš s najbližšími. Aj keď... odporúčam ti radšej si pár kúskov nechať pre seba, lebo je možné, že sa každé ráno zobudíš s chuťou na ďalší kúsok tejto nepečenej čokoládovo-banánovej dobroty. :D Vyskúšaj aj moje ďalšie recepty na cheesecake - na jesennú sezónu sa dokonale hodí gaštanový cheesecake alebo môj jesenno-vianočný recept na perníkový cheesecake s vínovými hruškami. A počas celého roka ti určite zachutí aj môj jednoduchý ovocný cheesecake, tvarohový cheesecake s makom či kávový cheesecake, ktorí ocenia všetci milovníci kávy. Prihlás sa na odbera získaj novinky a e-magazíny ZADARMO! Ingrediencie na formu s Ø 20 cm 200 g maslových sušienok 80 g masla 500 g mascarpone 300 g horkej čokolády 3 zrelé banány 2 PL kyslej smotany 1 ČL mletej vanilky Čokoládová poleva 100 g horkej čokolády čokoládové hobliny na posypanie Originálny darček na Vianoce s poštovným zdarma! PREZRIEŤ KNIHY Nepečený čokoládový cheesecake bez pridaného cukru 1 Sušienky rozdrvíme v kuchynskom robote, presypeme do misky a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes vysypeme do okrúhlej formy a odmerkou, lyžicou alebo rukou rovnomerne poutláčame na dno a sčasti aj na boky formy. Takto pripravený sušienkový korpus vložíme do chladničky na 15 minút. Medzitým si pripravíme jednoduchý, lahodný krém bez pridaného cukru. :-) Vo vodnom kúpeli roztopíme 300 g horkej čokolády. Keď je čokoláda roztopená, stiahneme ju zo sporáka a necháme trochu vychladnúť. 2Vo väčšej miske vyšľaháme mascarpone s mletou vanilkou a banánmi rozpučenými na kašu. Pridáme mierne vychladnutú roztopenú čokoládu a kyslú smotanu a jemne premiešame kuchynskou stierkou. Krém vylejeme na sušienkový základ a rovnomerne urovnáme. Formu prikryjeme potravinárskou fóliou alebo alobalom a vložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny. Predtým, než vyberieme cheesecake z formy, necháme ho chvíľku postáť pri izbovej teplote, následne jemne uvoľníme okraje príborovým nožom. Pred servírovaním polejeme nepečený cheesecake roztopenou horkou čokoládou a posypeme čokoládovými hoblinami. Zobraziť tento príspevok na Instagrame Príspevok, ktorý zdieľa Veronika Čopíková (@lenivakucharka) Moje tipy Na sušienkový korpus odporúčam použiť kvalitné sušienky - ja momentálne najradšej používam sušienky Galletti od Mulino Bianco Ak sa ti nechce čakať na to, až cheesecake stuhne, môžeš si tento dezert pripraviť aj do pohárikov, podobne ako pri mojom recepte na banánové tiramisu Mascarpone môžeš sčasti nahradiť jemným krémovým tvarohom, teda použiť 250 g mascarpone a 250 g tvarohu Do krému a na polevu použi kvalitnú horkú čokoládu - výborne sa sem hodí čokoláda s obsahom kakaa 70 a 80 % S množstvom čokolády v recepte na nepečený cheesecake môžeš experimentovať - ak sa ti zdá, že jej je v kréme priveľa, môžeš uvedených 300 g znížiť o 50 - 100 g (rátaj však s tým, že sa ti trochu zmení aj konzistencia krému) alebo z receptu vynechať čokoládovú polevu a čokoládové hobliny a cheesecake namiesto toho ozdobiť ovocím, spraviť ovocnú omáčku alebo ho posypať kvalitným kakaom Do krému môžeš pridať aj ochutenú horkú čokoládu, napríklad horkú čokoládu s kandizovaným pomarančom, malinami či kúskami lieskovcov Tento cheesecake je nepečený, ak ti však na začiatok nevadí trocha pečenia, odporúčam sušienkový základ upiecť na 15 minút v rúre vyhriatej na 170 °C. Sušienkový korpus je potom chrumkavejší a jeho chuť výraznejšia. Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody pridaj sa do klubu a.pencisc-button.pencisc-button__66457813:hover{ background-color:#F9B483 !important;border-color:#F9B483 !important;color:#FFFFFF !important;} Příspěvek Čokoládový nepečený cheesecake pochází z Lenivá kuchárka
Jemný krémový cheesecake je univerzálnym liekom na zlú nápadu. Ale nie je to len o zlej nálade. Takéto krémové koláčiky a torty sú pomaznaním, poláskaním a všetci pri nich zabudnú na porblémy, starostia a aj na tú zlú náladu. Do cheesecake-u ide cream che
Spojila som kombináciu dvoch chlebíkov - klasický banánový a banánovo-čokoládový. Výsledok? Môžem Vás uistiť, že je ozaj výborný, chrumkavý zvonka, vláčny a vlhký zvnútra, sladký tak ako si ho len chcete osladiť, s príchuťou čokolády, no proste treba vysk
prejsť na článokpoznáš pojem FIKA? Mňa fascinujú iné krajiny a ich kultúra a jeseň mi je najmilšia práve v spojení so severnou Európou, v ktorej si zaviedli krásny rituál - FIKA - čas strávený s priateľmi, rodinou či kolegami pri šálke kávy a sladkej dobrote. Táto spoloč
prejsť na článok