Další elektrická rána na solar. Autopůjčovna se zbavuje Tesel, důvod nepřekvapí

Autopůjčovna Sixt vlastní zhruba 170 tisíc vozů. Z tohoto počtu jich loni bylo téměř deset tisíc elektrických. K aktuálnímu počtu elektromobilů ve vozovém parku se firma nevyjádřila. Hertz i Sixt v posledních měsících uvedly, že se zbaví vozů Tesla, protože se ukázalo, že jejich údržba je nákladná a agresivní snižování cen Teslou podkopalo hodnotu těchto vozů při dalším prodeji. To je riziko pro portfolio autopůjčoven, pokud chtějí ojeté vozy v budoucnu prodat. Často se proto domluví s automobilkami, že tyto vozy koupí zpět, aby se ochránily před propadem zůstatkových hodnot vozů. Firma Hertz v dubnu uvedla, že se chystá vyřadit ze svého vozového parku 10 tisíc elektromobilů, protože nižší sazby za jejich pronájem a vyšší náklady na jejich údržbu snížily ziskovost. Zůstatková hodnota, tedy hodnota auta, kterou má po určité době v provozu, pak u elektromobilů klesla rychleji než u podobných modelů se spalovacím motorem. Mohlo by vás zajímat:

prejsť na článok

Krutá rana pre včelárstvo vo vesmíre

Dnes sa (ne)dozviete: ako liečť otravu metanolom, kto je to Pánbo Husliš, čo majú spoločné žraloky a Prometheus, ako skladovať 300 tisíc rožkov, a prečo Adam nemá nožík.

prejsť na článok

Energetické úspory a kompresory

Kompresory SCR - energetické úspory Koľko stojí elektrická energia? Vývoj cien silovej elektrickej energie. Energia na prvom mieste. Koľko stojí prevádzka kompresora počas životnosti . Úsporné riešenia na kompresoroch SCR.

prejsť na článok

Oficiálne stretnutie s veľvyslancom Spojených štátov amerických na Slovensku

Dnes (12. júla 2024) bol hosťom primátora Borisa Hanuščaka J.E. mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Spojených štátov amerických na Slovensku Gautam A. Rana, ktorý pricestoval na svoju prvú oficiálnu návštevu Bardejova.

prejsť na článok

Vedci vďaka „hacku“ kamery nahliadli hlbšie do atmosféry Slnka. Takto sme ho ešte nevideli!

Solar Orbiter je vesmírna sonda, ktorá momentálne skúma Slnko, najbližšiu hviezdu pri Zemi. Na palube tohto zariadenia sa nachádza vedecký prístroj Extreme Ultraviolet Imager, EUI, ktorý vedcom ponúka mimoriadne cenné dáta o Slnku a zároveň nám ukazuje na

prejsť na článok

Výhody a nevýhody elektrických kolobežiek

Elektrické kolobežky sa v posledných rokoch stali fenoménom, ktorý radikálne mení tvár mestskej dopravy. Tieto kompaktné a ekologické dopravné prostriedky ponúkajú rýchly a pohodlný spôsob dopravy na krátke vzdialenosti. Tešia sa rastúcej popularite medzi

prejsť na článok