Diéta

Obézny pacient má dnes k dispozícii tak konzervatívnu liečbu obezity, certifikované kurzy na redukciu hmotnosti STOB a v pri najťažších stupňoch aj chirurgickú bandáž žalúdka. Napriek tomu drvivá väčšina obéznych siahne po nemedicínskych postupoch, ktoré sa dajú charakterizovať jedným slovom : BLUDY náplasť, ktorá účinkuje trvale, na rozdiel od lieku, nová, zaručená, fantastická diéta, s ktorou schudla tá či oná celebrita.spacie vaky na chudnutie.enzýmové, spaľovacie či orientálne čaje a tabletky.stačí? Nič z toho nikdy obezitu neliečilo ani žiadnu celebritu nevyliečilo! Len zázračných diét som napočítal 300. Striedajú sa ako móda. Niekedy bola v kurze tukožrútska polievka, potom sa na pomyselnom predvádzacom móle prechádzala pani Atkinsnová, nosili sa diéty podľa krvných skupín alebo delená strava. Aktuálne z módy vychádza 90-dňová rozlišovacia diéta, ale ešte sa jej môžete držať, ešte stále ste INale do módy o chvíľu príde diéta 4-idiotov. Tú ešte nepoznáte ? Nevadí, dostane sa k vám, ani neviete ako. Niektorá kolegyňa, susedka alebo iný expert na liečbu obezity vám ju opíše, prefotí, prípadne pošle mailom..RADA LEKÁRA : zaznačte si do kalendára svoju hmotnosť pred každou zázračnou tabletkou, diétou či náplasťou a odvážte sa znovu asi tak o pol rokaAk sa vám darí udržiavať hmotnostný úbytok aspoň nasledujúci rok či dva po ukončení takejto zaručenej kúry, tak nepotrebujete hľadať žiadne Centrum pre liečbu obezity ani lektora STOB-u. Ak má človek vyššiu hmotnosť, než je jeho ideálna hmotnosť má 3-násobne vyššie riziko, že bude mať aj chorobu vysokého krvného tlaku. Ešte užší vzťah je však medzi obvodom pásu a rizikom, že nebudem mať ideálne hodnoty tlaku krvi. Je to dané tým, že obvod pásu nám lepšie než hmotnosť vyjadruje množstvo tuku v oblasti brucha a sú to práve tukové bunky v bruchu, ktoré vylučujú do nášho tela látky, ktoré sú zodpovedné za zvýšenie krvného tlaku. Platí tzv. mozaiková teória hypertenzie, pričom jednotlivé časti mozaiky predstavujú jednotlivé rizikové faktory. Dedičné dispozície alebo pohlavie predstavujú tzv. neovplyvniteľné rizikové faktory, ale aj keď ste muž (čo je rizikový faktor srdcovo-cievnych ochorení) a máte pozitívnu rodinnú anamnézu (obaja rodičia mali vysoký krvný tlak, prípadne aj cievnu mozgovú príhodu („porážku“) ešte to neznamená, že musíte mať nutne aj vy vysoký krvný tlak. Máte len zvýšené riziko, ostatné časti „skladačky“ mozaiky sú na vás. Okrem už spomínaného obvodu pásu je veľmi dôležitý príjem soli. Priemerný denný príjem soli Slovákov a Sloveniek 3-5 násobne prekračuje našu potrebu. Prijímame soľ hlavne v údeninách a mäsových alebo konzervovaných výrobkoch ( aj najdiétnejšia šunka alebo diétny párok obsahuje soľ), sledovať treba aj obsah soli v minerálnych vodách. The post Diéta appeared first on STOB - Stop obezite.

prejsť na článok

Mama a dieťa v tráve

Typ dreva: Lipa Mama a dieťa v tráve The post Mama a dieťa v tráve appeared first on MBREZBY | Michal Bartek | Drevorezby a ručne vyrobené výrobky.

prejsť na článok

Paleo diéta v praxi

Paleo diéta, resp. paleo životný štýl je zaujímavým protikladom nášho „moderného“ spôsobu života. Chcete žiť a stravovať sa ako praveký lovec a zberač, kypiaci zdravím a vitalitou? Prečítajte si, ako prebieha paleo diéta v praxi a čo všetko so sebou priná

prejsť na článok

Paleo diéta – cesta k zdraviu návratom do praveku?

Paleo diéta je hitom poslednej doby. V podstate však nejde o žiadnu „diétu“, ale o životný štýl inšpirovaný spôsobom života našich pravekých predkov v období paleolitu – teda v staršej dobe kamennej. Môže byť paleo diéta cestou k pevnejšiemu zdraviu?

prejsť na článok

Aký je rozdiel vychovávať dieťa sama?

Byť mamou je to najkrajšie poslanie a pre mňa je to najúžasnejšie, ďakujem za túto krásnu a neopísateľnú cestu. Je to cesta plná krásny zážitkov a každodenných výziev. Iniciatíva Slobodná mama nás vedie k spolupatričnosti a podpore jednej z najzraniteľnej

prejsť na článok

Načo prihliadať pri výbere správneho viacdňového tábora pre dieťa

Mnoho rodičov sa zahráva s myšlienkou, prihlásiť dieťa na viacdňový tábor, ale pri tom si kladie dookola tú istú otázku“ „Zvládne to tam bezo mňa?

prejsť na článok