Ak vám to okolnosti dovolia, venujte, prosím, vzduchotechnike patričnú pozornosť ešte v štádiu riešenia PROJEKTU vašej prevádzky. Uvidíte, že neskôr si za túto drobnú predvídavosť poďakujete. Ušetríte si minimálne nasledovné: Nervy Peniaze Nespokojný a unavený personál, ktorý denne pracuje v nedýchateľnom a prehriatom prostredí Nespokojných a znechutených zákazníkov, ktorí od vás odchádzajú „napáchnutí“ ťažkými pachmi z kuchyne a presvedčení, že nabudúce pôjdu radšej niekam inam Problémy s hygienou (vlhnutie stien a s tým súvisiace plesne na stenách a stropoch kuchýň, vysoká teplota pracovného prostredia, nedýchateľný vzduch ap.) Stavebné a iné úpravy súvisiace s dodatočným montovaním digestorov – je to nielen nákladné, ale aj nepraktické. Nehovoriac o tom, že na istý čas musíte vašu prevádzku zatvoriť, keďže počas montáže sa pripravovať jedlá v kuchyni nedajú – čím prichádzate o zisk… Bohužiaľ pomerne často sa stretávam aj s prípadmi, keď odvetranie kuchyne síce nejakým spôsobom zabezpečené je, no je nevyhovujúce, neúčinné a teda v podstate (tak, ako je riešené) prakticky úplne zbytočné. Na účinné odvetranie kuchyne je potrebný aktívny odťah dostatočného množstva vzduchu, ktorý vám zabezpečia digestory (odsávače pár) s výkonným motorom. Aktívnym odtiahnutím vzduchu vznikne v kuchyni podtlak, ktorý spôsobí, že sa do kuchyne dostane čerstvý vzduch z rôznych strán (z jedálne, cez dvere pre zásobovanie ap., alebo aktívnym prívodom čerstvého vzduchu cez separátnu vetvu vzduchotechnického potrubia – to je však o trochu drahšie riešenie). Okamžitú zmenu klímy v kuchyni určite ocení váš personál. Hlavne v lete, keď sa teploty v kuchyni šplhajú k štyridsiatke, už jednoduchý spôsob odvetrania Vás posunie o úroveň vyššie oproti konkurencii. Pre menšie a stredné profesionálne kuchyne s bežnou prevádzkou a kompaktným varným blokom – s akými najčastejšie pracujeme – nie sú potrebné komplikované a nákladné riešenia. To je napr. odsávací strop s integrovanými prvkami aktívneho odťahu a osvetlenia, s prívodom čerstvého (ohrievaného) vzduchu, rekuperáciou tepla a pod. Do menšej a strednej gastroprevádzky vám úplne stačí bežný digestor (prípadne viac digestorov) – určený pre profesionálne použitie s motorom, osvetlením a regulátorom otáčok. Z charakteru vašej reštaurácie, bufetu či inej prevádzky vyplynie, aké typy, koľko digestorov a kam ich namontovať, aby boli čo najúčinnejšie . Ak máte záujem o viac informácií alebo sa chcete poradiť ohľadne vzduchotechniky do vašej gastronomickej prevádzky, kontaktujte nás na: +421 910 972 501, emailovej adrese: [email protected] alebo vyplňte tento formulár: /*459-start*/ #btnsx-459{margin-top:0px;margin-bottom:0px;margin-left:0px;margin-right:0px;padding-top:12px;padding-bottom:13px;padding-left:18px;padding-right:18px;} #btnsx-459 .btnsx-text-primary{text-transform:uppercase;font-size:20px;line-height:20px;font-family:Arial;color:#1e73be;padding-top:12px;padding-bottom:13px;padding-left:18px;padding-right:18px;} #btnsx-459:hover .btnsx-text-primary{color:#dd9933;} #btnsx-459{background-color:#f4f4f4!important;} #btnsx-459:hover{background-color:#e8e8e8!important;} #btnsx-459{border-top-width:0px;border-bottom-width:0px;border-left-width:0px;border-right-width:0px;border-style:none;border-top-left-radius:0px;border-top-right-radius:0px;border-bottom-left-radius:0px;border-bottom-right-radius:0px;} #btnsx-459:hover{border-top-width:0px;border-bottom-width:0px;border-left-width:0px;border-right-width:0px;border-style:none;border-top-left-radius:0px;border-top-right-radius:0px;border-bottom-left-radius:0px;border-bottom-right-radius:0px;} #btnsx-459{-webkit-box-shadow:none;box-shadow:none;} #btnsx-459:hover{-webkit-box-shadow:none;box-shadow:none;} /*459-end*/ Mám záujem o digestor The post Digestory – odsávače pár pre profesionálnu gastronómiu first appeared on GASTROONLINE.
Digestory a vstavané spotrebiče prešli dlhodobým vývojom. Neoddeliteľnou súčasťou modernej luxusnej kuchyne je odsávač pár, tzv. digestor. Je to zariadenie, ktoré odsáva pary a pachy vznikajúce pri varení, v prípade plynových sporákov odvádza z miestnosti
prejsť na článokPre väčšinu Slovákov rezonuje značka Bora ako cyklistický tím Petra Sagana, okrem toho sa firma Bora zaraďuje na vrchol pokrokovej technológie v oblasti kuchynských varných dosiek s integrovaným odsávaním. Kto vyskúša varenie na systéme Bora už nebude chc
prejsť na článokBARAZZA – synonymum nerezovej pracovnej doskyAk hľadáte do svojej kuchyne sterilný nerezový povrch, najlepšou variantou pre Vás bude talianska značka BARAZZA. Značka s tradíciou vyše 50 rokov. História technologicky najvyspelejšieho výrobného procesu nere
prejsť na článokHarmónia – Ideálny priestor Rôznorodosť interiérového dizajnu a vznik módnych trendov vo vybavení prispeli k vzniku inovatívnych kuchynských spotrebičov. Teraz je čistota vzduchu v kuchynskom priestore udržiavaná pomocou digestora. Teraz existuje veľa
prejsť na článokPáči sa vám, keď je vzduch čistý Úvod: V dnešnej dobe sa kuchyňa stala viac ako len miestom prípravy jedla. Je to miesto, kde sa stretávame s rodinou a priateľmi, obrázky ma a relaxujeme. Pri takomto význame je dôležité, aby bola kuchyňa vybavená modern
prejsť na článok