Dilongova Trstená – celoštátna recitačná súťaž

7. júna 2024 reprezentovali našu školu recitátorky TIMEA VRAŇÁKOVÁ z II. A triedy a LÝDIA SERDELOVÁ z III. A triedy v celoštátnej súťaži s názvom DILONGOVA TRSTENÁ. Je to súťaž v prednese sprirituálnej poézie a prózy, ktorá sa koná na počesť významného trstenského rodáka, básnika, prozaika, dramatika, mnohostranného spisovateľa, Rudolfa Dilonga. Tento krásny umelecký deň otvoril v Dome kultúry v Trstenej František Báleš, jazzový hudobník, klavirista, pedagóg, autor piesní na poetické texty. Pohladil naše umelecké dušičky hodinovým vystúpením aj so svojou kapelou a získali obdiv publika. Naše dievčatá boli úžasné, prekonali trému, nádherne recitovali a zaujali aj publikum. Po recitáciách a chutnom obede nasledovali rozbory s odbornou porotou a vyhodnotenie. Povzbudiť ich prišla aj naša bývalá žiačka a zároveň recitátorka Renátka Finíková. Ďakujeme dievčatám, že našu školu veľmi zodpovedne reprezentovali v umeleckom prednese. VYJADRENIA NAŠICH  RECITÁTORIEK: RECITÁTORKA TIMEA: Som šťastná, že som mala príležitosť zúčastniť sa tejto celoslovenskej súťaže v umeleckom prednese. Privítali nás tam krásnym vystúpením a potešilo ma, že sme mali v programe zahrnutý aj obed. Vnímala som to ako veľkú príležitosť dozvedieť sa niečo viac o recitácii, vypočuť si najlepších recitátorov z celého Slovenska a nabrať nové skúsenosti. No zároveň som bola mierne sklamaná z poroty, ktorá bola nepríjemná a málo empatická. Aj napriek tomu som vďačná za krásny duchovný zážitok a nové skúsenosti RECITÁTORKA LÝDIA: Páčila sa mi tam tá atmosféra a program, ktorý pripravili. Aj recitácie boli krásne, dalo mi to veľa Pre mňa to bola úžasná skúsenosť. Som naozaj vďačná za túto možnosť, hoci som mala veľkú trému. Ďakujem pani učiteľkám, ktoré nás pripravovali a hlavne pani učiteľke Bystričanovej, ktorá bola pre nás morálnou oporou na súťaži. Čo sa mi ale nepáčilo, bolo hodnotenie porotcov, ktorí sa správali ku každému veľmi nepríjemne a povýšenecky. Mgr. Erika Bystričanová The post Dilongova Trstená – celoštátna recitačná súťaž appeared first on SOSNO.

prejsť na článok

Súťaž Ukáž, čo je v tebe

Súťaž Ukáž, čo je v tebeDňa 27.1.2023 sa uskutočnilo regionálne kolo súťaže Ukáž, čo je v tebe. Súťaž prebiehala v Strednej odbornej škole techniky a služieb v Brezne. Žiaci si preverili teoretické vedomosti v predmete technika a praktické zručnosti pri k

prejsť na článok

ČITATEĽSKÁ SÚŤAŽ

Opäť tu máme marec a tak spúšťame našu čitateľskú súťaž o krásne knihy v anglickom a španielskom jazyku. Pravidlá si prečítajte na nasledujúcom plagáte a tlačivá si môžete stiahnuť tu. AJ-recenzia-deti.pdf (60,5 kB) AJ-recenzia-tínedžeri.pdf (17,2 kB)

prejsť na článok

Súťaž o adventný kalendár na našom Instagrame

Pripravili sme si pre vás súťaž o adventné kalendáre 24 DAYS OF RUM. Veríme, že tento adventný kalendár poteší každého milovníka rumov. V tomto kalendári nájdete 2ks pohárov, a rumy z celého sveta. Neváhajte, a zapojte sa do našej Instagramovej súťaže.

prejsť na článok

Matematický klokan 2024

Dňa 26. marca 2024 sa konala medzinárodná matematická súťaž Matematický klokan. Súťaž prebehla na Slovensku v 1571 školách, súťažné testy riešilo 72 715 súťažiacich. Na našej škole matematické úlohy riešilo 50 študentov v dvoch kategóriách.

prejsť na článok

Súťaž Mladý mechatronik 2024 v Trnave

Dňa 23.4 a 24.4.2024 sa uskutočnil 8. ročník celoštátnej  súťaže stredných odborných škôl Mladý mechatronik  Skills Slovakia 2024. Vyhlasovateľom súťaže bolo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. Súťaž sa konala na  Materiálovo-technologickej

prejsť na článok