Divný začiatok boja proti korupcii, pri tzv. kiskových videách chce polícia nájsť a stíhať ich autorov

Polícia v tejto veci vedie trestné stíhanie vo veci prečinu porušenia dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy. Nejde preto o stíhanie vyplývajúce z informácií uvedených vo videách ale stíhanie je zamerané na identifikáciu a obžalobu kameramanov. Tým sa len potvrdzuje to, čo sme písali v článku Ešte ani vláda nie je a už tu máme prvý hlúpy vládny návrh za 10 miliónov. že 10 miliónov pre novinársku protikorupčnú jednotku nemôže byť myslené vážne. Pretože protikorupčný novinár by sa čoskoro dostal pod podobné § ako autor(i) videí s Andrejom Kiskom. Novinári ohľadom korupcie zmôžu veľmi málo. To čo v tomto smere doteraz dosiahli je viacmenej len vďaka tomu, že polícia neriešila trestný aspekt únikov z vyšetrovacích spisov. Inak by mnohí z nich mali veľké problémy. Takže 10 miliónov zo štátneho pre novinársku obec sa v praxi najskôr prejaví len ako držhubné.

prejsť na článok

Účasť Andreja Kisku vo vláde pokladá Igor Matovič za verejnú objednávku, veľká časť verejnosti to vidí inak.

Andrej Kiska sa diplomaticky povedané ohľadom boja proti korupcii, daňovým únikom a podvodom neteší práve veľkej dôvere občanov. A tak na sociálnych sieťach je čoraz viac obrázkov parodujúcich predvolebné slogany Igora Matoviča.

prejsť na článok

Spravodlivé, inovatívne a trvalo udržateľné Slovensko

Dvadsaťtričlenný autorský tím pod vedením editorky Brigity Schmögnerovej predstavuje na 73 stranách, v 12 kapitolách a 27 oblastiach celkovo 307 návrhov opatrení pre sektorové politiky budúcej vlády. Dokument pokrýva oblasti verejných financií a ich konso

prejsť na článok

Čerti a komunisti

Viete, prečo sa čerti boja púšťať komunistov do pekla? Boja sa, že tam začnú budovať raj.

prejsť na článok

Vetranie

V pivárni sa pýta hosť čašníka: - Prosím vás, čo je to tu za divný zápach? - Čerstvý vzduch, pane, vetráme.

prejsť na článok

Prečo sa boja

Viete, prečo sa Rakúšania tak veľmi boja jadrových elektrární? Lebo nedokážu ochladiť vodu na MS v hokeji, nieto ešte urán.

prejsť na článok