Aj redaktorka SME Jarmila Gajdošiková oslovila pred časom Martina na rozhovor. Bol novinárom v ekonomickom týždenníku. Dnes sa venuje cateringu a je majiteľom karavanu, z ktorého predáva jedlo na ulici. Objektivita v gastre neexistuje, hovorí podnikateľ MARTIN LABANC. Máte jedlo pre potechu duše? „Nemám. Moju dušu poteší vyslovene pivo. Ale keby som si už mal vybrať, tak sú to jedlá, ktoré som mal rád ako dieťa. Keď som bol menší, tak to bola klasika, zemiakový šalát a rezeň. Ten som mohol jesť kedykoľvek, v hociktorú hodinu, ráno, večer, na obed. A potom kura na paprike s domácimi haluškami. Dnes pre mňa môže byť comfort food nejaký junk food zo zvyškov. Čo nájdem v chladničke a rýchlo spojím – a často sú to nemysliteľné kombinácie. Tak vzniklo jedno naše pouličné jedlo: trhané rebro s tarhoňou. Je to jedlo, ktoré stojí na rebrách, pridáva sa tam galbi drezing, koriander; tarhoňa a nakladané cibule sú štýlom maďarsko-slovenské. Pasovalo to spolu. Kládol som si otázku, či ulica vôbec prijme tarhoňu ako prílohu a ukázalo sa, že áno. Keby som to zhrnul, tak mojím potešením je neplánovaná fusion kuchyňa.“ Ako sa z novinára stane podnikateľ v gastronómii? „Tak isto ako z hocikoho iného. Ale predsa len tam nejaká spojitosť bola. Keď som robil novinára, mojou základnou profiláciou bol realitný biznis, ale sedeli som na rovnakom poschodí ako kolegyne, ktoré písali o gastre. Rozprávali sme sa a po čase sa gastro stalo mojou druhou pridruženou témou. Do toho prišli hodnotenia reštaurácií, tie som robil niekoľko rokov. Neskôr som tvoril pobočku českej firmy a robil som analýzy a konferencie v oblasti realít: v priebehu dňa som nebol nijako organizovaný. To bola dobrá predpríprava na podnikanie. Bolo to v čase, keď už dávno bola realitná kríza a chcel som odísť. Vtedy moja manželka povedala, čo keby sme skúsili niečo s gastrom. Nechceli sme ísť do bistra, respektíve do nejakej pevnej prevádzky.“ Prečo? „Z jednoduchého dôvodu: už vtedy bola táto vlna silná, a to nehovorím o tom, čo je teraz. Dnes je to trojnásobok toho, čo bolo v roku 2014. Chceli sme ísť preto do niečoho menšieho, čo ako-tak finančne utiahneme. Išli sme do toho opatrne so zámerom: ak by to nedajbože nešlo, tak to položíme a nebude to žiadna katastrofa Celý článok môžete nájsť na sme.sk: https://plus.sme.sk/c/20761508/dlhy-rad-neznamena-ze-z-toho-bohatneme.html The post Dlhý rad neznamená, že z toho bohatneme [SME] appeared first on Poľná kuchyňa.
Exekúcie, dobrovoľné dražby, osobné bankroty, ochrana finančných spotrebiteľov a iné The post Dlhy a oddlženie appeared first on Advokátska kancelária JUDr. Juraj Macík | Sme orientovaní na výsledky pre klientov.
prejsť na článokBitcoin (BTC) dosiahol v utorok nové historické maximum, aj keď len na veľmi krátky čas. Potom prudko oslabil. The post Pád Bitcoinu po dosiahnutí maxím nič neznamená. Toto je iná hra appeared first on Kryptonovinky.sk.
prejsť na článokTáto kamera má prezývku “zrkadlovka” medzi 360° kamerami. Je to perfektná voľba ak hľadáte, čo najlepšiu kameru pre tvorbu 360 materiálu a nechcete tráviť dlhý čas použitím zrkadloviek a dlhý post proces s tým spojený. Preto tu pre Vás máme všetko, čo by
prejsť na článokPozrite si prehľad noviniek z ponuky C&A, ktoré môžete nájsť v kamenných predajniach alebo internetovom obchode C&A. Terajšia kolekcia pre deti je utvorená hlavne z týchto siedmich módnych značiek a to Disney, Disney Boys, Disney Girls, Here and T
prejsť na článokPVC okná sú veľmi populárne už celé roky. Nie je to prekvapujúce, keď ich môžeme kúpiť za veľmi atraktívnu cenu a k tomu sa môžeme dlho tešiť z ich skvelej kvality. Zoznam výhod PVC okien je veľmi dlhý vymenujeme len základné výhody. Pozrite sa na zoznam
prejsť na článok