Ingrediencie 100g hnedá ryžová múka 50g prosová múka 50g pohánková múka 30g bezlepkové ovsené vločky 25g psyllium (skorocel indický) 6g prášok do pečiva 6g soľ ( čierna soľ ) 2 polievkové lyžice kokosového oleja cca. 450 ml vody korenie podľa chuti (napr. rasca, kurkuma atď.) Návod na prípravu Zmiešajte všetky ingrediencie . Vyrobte menšie žemľe. Vrchné časti natrite rozšľahaným vajíčkom. Predhrejte rúru na 180 stupňov. Pečieme 35 40 minút.
Gurmánsky dvor u Oravca v Bratislave Ružinov má v gastronómii dlhoročné skúsenosti už od roku založenia v roku 1947. Každý deň ponúkame chutné tradičné menu, ktoré zavezieme priamo k vám domov. Ručíme za gurmánsky zážitok a plnú spokojnosť zákazníka. Čo
Hus domáca dokáže využiť trávnatú pastvu, dokonca sa vypasie aj na zbytkoch obilia na strniskách. Na rozdiel od hrabavej hydiny, hus potrebuje mať zabezpečený voľný prístup k vode. Ak nemáte nablízku potok či rybník, nezaobídete sa bez vybetónovania maléh
prejsť na článokPotrebujeme: 1 ks štrúdľového cesta 150 g tuku 100 g mletých orechov 1 kg umytých a nastrúhaných jabĺk 200 g práškového cukru 0.5 balíčka škoricového cukru 100 g hrozienok žĺtok na potretie tuk na plech vanilkový cukor Príprava: Vytiahnuté alebo rozvaľka
Lahôdková kukurica je odrodou kukurice, ktorá sa pestuje ako zelenina. Pre svoju výbornú chuť sa konzumuje čerstvá i varená. Kukurica je bezlepková obilnina, a preto môže byť používaná aj pri celiakii. Obsahuje 86 kalórií na 100g, veľa vlákniny, vitamínov
prejsť na článokPolenta je obľúbenou súčasťou zdravej kuchyne. Jej veľkou výhodou je, že ju možno konzumovať na sladko aj na slano! Je chutná a vhodná na raňajky, ale aj ako príloha k mäsu a zelenine. Recepty s polentou sú mimoriadne chutné! Určite ju vyskúšajte!
prejsť na článok