Cmar je univerzálnou zložkou v kuchyni. Pridáva chuť všetkému od dresingu na šalát cez doma pečený chlieb až po vyprážané kurča. Používa sa aj na pečenie pečiva, ktorému dodáva šťavnatosť. Kyselina v cmare navyše štiepi dlhé pramene lepku v ceste, čo zabe
Od jablkového muštu je už len krok k jablkovému cideru. Cider je kvasený nízkoalkoholický (cca 2 až 8 %) nápoj vyrábaný z jablkového muštu známy v Stredomorí už najmenej 2000 rokov. Jeho domáca výroba je pomerne jednoduchá, nezaobídete sa však bez prísluš
prejsť na článokPo krátkom zhrnutí histórie a zaujímavostí zo sveta piva sme sa rozhodli krátko vám priblížiť náš seriál domácej výroby piva
prejsť na článok(Domáca výroba piva, 1. časť). Ak si chcete dopriať radosť z vlastnoručne vyrobeného piva (a neskôr možno v obore pivovarníctva aj podnikať), v tomto seriáli sa dozviete ako na to.
prejsť na článok(Domáca výroba piva, 3. časť). Absolútnym surovinovým základom pri tradičnej výrobe piva je voda, jačmeň (jačmenný slad), chmeľ a pivovarské kvasinky. Aj keď sa rozhodnete namiesto tradičných postupov vyrábať pivo z mladinového koncentrátu (a teda nepotre
prejsť na článok(Domáca výroba piva, 7. časť). Žihľava je mimoriadne zdravá, ale aj ľahko dostupná bylina často využívaná v ľudovom liečiteľstve. Menej sa vie o tom, že žihľava je tiež výborná surovina na výrobu lacného, ale výborného domáceho piva. A pridáme si k nemu e
prejsť na článok