Dovolenka na východe republiky

Na východe našej vlasti sa nachádza aj Prešovský kraj. Na severe hraničí s našimi susedmi Poliakmi, na východe s Ukrajinou- to je aj hranica Európskej únie na juhu hraničí s krajom Košickým západnú hranicu tvoria kraje Žilinský  a Banskobystrický   Príroda v tomto kraji je veru úchvatná, čarovná a najkrajšia zo všetkého. Máme tu naše veľhory- prekrásne Vysoké Tatry. Našu pýchu. Miesto navštevované po hlavnom meste asi najviac z celého Slovenska. Je tu celý rad ubytovacích kapacít rôznych kvalitatívnych úrovni. Vy berie si každý. Každé zariadenie je pripravené privítať turistu- nie na jednu noc, ale aspoň na pár dní. Turistu- nielen cudzieho, ale hlavne nášho. Správajme sa v našich veľhorách s pokorou ku končiarom, zvieratám, k rastlinstvu. Aby aj ďalšie generácie našich vnukov sa mali načo chodiť pozerať. Dávajme si pozor aj na seba.   Nepodceňujme hory! Nechoďme na miesta, ktoré nezvládneme. Vyberme sa iba po vyznačených chodníkoch a značkách. Rešpektujme pokyny a varovania Horskej služby. Chceme sa predsa vrátiť domov, k svojím blízkym. Nahlásme vždy kam ideme. Vhodne sa oblečme a obujme. Je strašné vidieť pri Studenovodskom vodopáde pani v gumených šľapkách alebo na podpätkoch. Koleduje si o úraz. Zvlášť českí turisti sú v poslednej dobe nedisciplinovaní a zapĺňajú cintorín pri  Popradskom plese.   Kto má rad vodu- tiež si príde na svoje. Je tu Domaša- vodná nádrž, alebo rieky či minerálne pramene: Bardejovské Vyšné Ružbachy Cígeľka Milovníci divokej rieky si prídu na svoje v Pieninách na rieke Dunajec.   Čo je na východe ale najlepšie ? No predsa folklór a ľudia. Otvoria Vám svoje srdcia na počkanie. Človek tu žijúci je  priamy, priateľský, veselý. Zažijete s ním veľa zábavy , veľa sa od neho dozviete. Oplatí sa vám zavítať do tohto kraja. Kraja Rusínov , Goralov, Slovákov.  Do nášho kraja! Článek Dovolenka na východe republiky se nejdříve objevil na Bornet.

  • Web: Bornet
  • Aktualizované: 6.9.2024
prejsť na článok

Dovolenka 15.7.2024 26.7.2024

Ambulancia Meda Dva Dovolenka 15.7.2024 26.7.2024 Zástup pre neodkladné stavy Dr.Poláková ZS Pod hájkom 36, po telefonickom objednaní. Ambulancia Meda Dva Dovolenka 15.7.2024 26.7.2024

prejsť na článok

LEGISLATÍVA: Ústavný súd prijal na ďalšie konanie návrh na výklad čl. 101 ods. 1 Ústavy Slovenskej republiky

Prezidentka Slovenskej republiky podala návrhu na začatie konania podľa čl. 128 Ústavy Slovenskej republiky o výklade čl. 101 ods. 1 Ústavy Slovenskej republiky.

prejsť na článok

Dovolenka s Borovienkou 2023

Informácie a prihlásenie sa na: [email protected] Mobil: 0903723548 Ďalšie články The post Dovolenka s Borovienkou 2023 appeared first on Borovienka.

prejsť na článok

Dovolenka s Borovienkou 2022

Informácie a prihlásenie sa na: [email protected] Mobil: 0903723548 Ďalšie články The post Dovolenka s Borovienkou 2022 appeared first on Borovienka.

prejsť na článok

Dovolenka s Borovienkou 2024

Informácie a prihlásenie sa na: [email protected] Mobil: 0903723548 Ďalšie články The post Dovolenka s Borovienkou 2024 appeared first on Borovienka.

prejsť na článok