Dovolenka v Turecku: Aj taká je Alanya

Alanya je jedno z najobľúbenejších turistických stredísk v Turecku. Toto prímorské letovisko sa nachádza na juhu krajiny, na brehu Stredozemného mora, a je známe svojimi nádhernými plážami, historickými pamiatkami a živou atmosférou. Možno aj preto cestuje na dovolenku do Turecka čoraz viac vašich známych. Spoznajte Alanyu osobne aj vy. Po stopách histórie Alanya má bohatú históriu, ktorá siaha až do staroveku. V minulosti bola dôležitým obchodným prístavom a strategickým bodom pre mnohé civilizácie, vrátane Rimanov, Byzantíncov a Seldžukov. Dominantou mesta je majestátny hrad Alanya, postavený v 13. storočí, ktorý ponúka úchvatné výhľady na mesto a more. Medzi ďalšie historické pamiatky patrí Červená veža, symbol Alanye, a staré mesto s úzkymi uličkami a tradičnými domami. Z pláže rovno do hôr Alanya je známa svojimi krásnymi plážami s jemným zlatým pieskom a čistou vodou. Medzi najpopulárnejšie patria Kleopatrina pláž a Pláž Damlataş, ktoré sú ideálne na relaxáciu a vodné športy. Okrem pláží ponúka Alanya aj možnosť kochať sa prírodnými krásami. Jaskyne Damlataş a Dim sú obľúbenými turistickými atrakciami. Ak si viete predstaviť, že by ste sa vybrali na turistiku aj počas dovolenky v Turecku, pohorie Taurus poskytuje možnosti na pešiu turistiku a výlety do prírody. V Turecku nuda nehrozí V Alanyi sa zabavia všetky vekové kategórie. Vodné športy, ako napr. potápanie, šnorchlovanie, windsurfing, sú tu veľmi populárne. Ak chcete počas dovolenky napumpovať telo adrenalínom, je tu možnosť vyskúšať si paragliding z hory Taurus s nádhernými výhľadmi na mesto a more. Nočný život v Alanyi je živý a pestrý, s množstvom barov, klubov a reštaurácií, ktoré ponúkajú tradičnú tureckú kuchyňu a medzinárodné jedlá. Niečo pre „fajnšmekrov“ Turecká kuchyňa je známa svojou rozmanitosťou a bohatými chuťami. V Alanyi môžete ochutnať rôzne miestne špeciality, ako sú kebaby, meze (predjedlá), manti (turecké ravioli) a lahodné sladkosti ako baklava a lokum. Nezabudnite tiež vyskúšať tradičný turecký čaj a kávu, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou tureckej kultúry, hoci ste to doteraz možno ani nevedeli. Nákupná horúčka počas dovolenky Alanya je tiež skvelým miestom na nákupy. Môžete navštíviť tradičné trhy a bazáre, kde nájdete rôzne suveníry, ručne vyrobené výrobky, koberce, keramiku a mnoho ďalších. Moderné nákupné centrá a butiky ponúkajú široký výber oblečenia, doplnkov a elektroniky. Vycestujte do Turecka Alanya je skutočne úžasnou destináciou, ponúka rozptýlenie a zážitky pre každého cestovateľa. Či už si chcete užiť oddych na pláži, dobrodružstvo v prírode, nazbierať počas dovolenky kultúrne zážitky alebo zažiť nočnú zábavu v pravom zmysle slova, Alanya vás určite nesklame. Naplánujte si dovolenku v Alanyi s CK Turancar a strávte nezabudnuteľné chvíle v jednom z najkrajších kútov Turecka. Príspevok Dovolenka v Turecku: Aj taká je Alanya zobrazený najskôr Bikiny.sk.

prejsť na článok

Erdogan sa stretol s Muskom. Požiadal ho, aby v Turecku postavil závod Tesly

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan požiadal generálneho riaditeľa spoločnosti Tesla (TSLA) Elona Muska, aby v Turecku postavil závod Tesly. V pondelok o tom informovalo turecké riaditeľstvo pre komunikáciu. Riaditeľstvo pri tom cituje slová miliardára

prejsť na článok

Dovolenka 15.7.2024 26.7.2024

Ambulancia Meda Dva Dovolenka 15.7.2024 26.7.2024 Zástup pre neodkladné stavy Dr.Poláková ZS Pod hájkom 36, po telefonickom objednaní. Ambulancia Meda Dva Dovolenka 15.7.2024 26.7.2024

prejsť na článok

Dovolenka s Borovienkou 2022

Informácie a prihlásenie sa na: [email protected] Mobil: 0903723548 Ďalšie články The post Dovolenka s Borovienkou 2022 appeared first on Borovienka.

prejsť na článok

Dovolenka s Borovienkou 2023

Informácie a prihlásenie sa na: [email protected] Mobil: 0903723548 Ďalšie články The post Dovolenka s Borovienkou 2023 appeared first on Borovienka.

prejsť na článok

Dovolenka s Borovienkou 2024

Informácie a prihlásenie sa na: [email protected] Mobil: 0903723548 Ďalšie články The post Dovolenka s Borovienkou 2024 appeared first on Borovienka.

prejsť na článok