Epidemiologické a karanténne opatrenia v bytovom dome

Epidemiologické a karanténne opatrenia v bytovom dome Vážení obyvatelia bytových domov. V súvislosti s prijatými epidemiologickými opatreniami v SR a povinnosťou nariadenej karantény a domáceho liečenia pacientov s COVID 19, žiadame vás o dodržiavanie týchto pravidiel: V priestoroch bytového domu a jeho bezprostrednom okolí sa zdržujte zásadne s rúškom na tvári.Dotýkajte sa styčných plôch čo najmenej, ideálne s ochranou, napr. v rukaviciach, alebo časťou odevu.V prípade samoupratovania spoločných priestorov zvýšte frekvenciu upratovania zverených priestorov a udržiavajte aj individuálne svoje bezprostredné okolie bytu v hygienickom stave. Dezinfikujte všetky dotykové plochy – kľučky, dverné krídla, madlá, rámy dverí, sklá a zrkadlá vo výťahovej kabíne a na vstupných dverách, ovládače výťahu, podlahu. Pri výťahoch ale dbajte o to, aby ste zvýšeným vlhkom pri dezinfikovaní ovládačov nespôsobili technickú závadu ovládačov výťahov.Odporúčame vykonávať aj certifikovanú polymérovú dezinfekciu celého objektu z preventívnych dôvodov, v prípadoch, kde je pacient v domácej liečbe sa táto dezinfekcia na náklady vlastníkov vykoná povinne.Ak ste v preventívnej karanténe alebo v domácej liečbe, bezodkladne nás o tom informujte telefonicky alebo e-mailou komunikáciou. Zamedzíme tak šíreniu vírusu na bezprostredných susedov zvýšením dezinfekcie priestorov.Je zakázané ukladať a vykladať akékoľvek predmety pred dvere do bytu a fajčiť v týchto priestoroch.Je zakázané vykonávať akékoľvek stavebné úpravy v bytoch z dôvodu zvýšenej prašnosti a stálej obsadenosti bytov, čo by spôsobilo zbytočné napätie v medziľudských vzťahoch.Je zakázané združovať sa v skupinkách na chodbách alebo v okolí vstupu do objektu a organizovať domáce párty, obťažovať susedov nadmerným hlukom.Ak je to možné, obmedziť otváranie dverí z bytov do spoločných priestorov v situácii, ak ste občania v preventívnej karanténe alebo pacienti s domácou liečbou.Chovatelia domácich zvierat sú povinní bezodkladne upratať a dezinfikovať spoločné priestory, ak dôjde k ich zašpineniu domácim zvieraťom. Prajeme vám všetkým pevné zdravie. Kontakty pre komunikáciu klientov : Telefón : 0905 825 884 e – mail: [email protected] Príspevok Epidemiologické a karanténne opatrenia v bytovom dome zobrazený najskôr Spravis.

prejsť na článok

Nové rozvody na Ožvoldíkovej ulici

Naši pracovníci ukončili na začiatku decembra minulého roka práce na výmene rozvodov v bytovom dome na Ožvoldíkovej ulici v bratislavskej Dúbravke.

prejsť na článok

Výmena azbestových stúpacích rozvodov

Príbeh výmeny azbestových stúpacích rozvodov v bytovom dome. Od demontáže pôvodných stúpačiek a azbestu,až po inštaláciu záchodovej misy, kuchynskej linky a hydraulické vyregulovanie teplej vody.

prejsť na článok

Rekonštrukciu elektrického vedenia na Hanáckej ulici

V bytovom dome na Hanáckej ulici č. 9 – 15 v Bratislave sme v týchto dňoch ukončili rekonštrukciu elektrického vedenia v spoločných priestoroch.

prejsť na článok

Stanovisko k vyúčtovaniu výťahov

V zmysle §2, odst.5, Zák.182/1993 Z.z. je výťah spoločné zariadenie domu(5) Spoločnými zariadeniami domu sa na účely tohto zákona rozumejú zariadenia, ktoré sú určené na spoločné užívanie a slúžia výlučne tomuto domu, a to aj v prípade, ak sú umiestnené m

prejsť na článok

Prenájom hydraulického žeriavu na rekonštrukciu strechy

Vytvorenie podkrovia na bytovom dome výrazne urýchli možnosť flexibilne pristavovať materiál na rôzne časti staveniska (najmä hotové predpripravené dielce) a zároveň vzniká potreba prístupu ku stavbe z vonkajšej strany. Navyše, ak je situácia ešte sťažená

prejsť na článok