Exotické novinky od Caffé Molinari

„Za každou úspešnou ženou je obrovské množstvo kávy.“ Stephanie Piro Milovníci dobrého jedla, v tomto prípade dobrej kávy! Dovoľte, aby sme Vám v nasledujúcich riadkoch predstavili tri nové druhy kávy, ktoré sme si pre vás pripravili. Ako je už v Enak-u známe, dávame si záležať na kvalitnej a originálnej káve. Vyberáme pre vás tu najlepšiu kávu dovezenú z ďalekých kávových plantáží. Prvou kávou z nášho najnovšieho výberu je Sigri AA. Plantáž Sigri sa nachádza na Papue-Novej Guiney, priamo v údolí Wahgi na západnej strane vysočiny. Všetky druhy pestované na tejto plantáži sú výlučne Arabica. Aby sa kávové bobule (nevylúpané zrná) mohli zbierať, musia mať rovnaký tvar a byť úplne zrelé, znakom čoho je červená farba. Výsledkom týchto predispozícii sa dosahuje správna rovnováha medzi obsahom cukru a kyselinou v bobuli. Špecialitou kávy Sigri je, že jej proces výroby okrem tradičného premývania každých 24 hodín v priebehu troch dní, zahŕňa aj ponáranie do vody na celý deň nasledujúci po premývaní. Telo kávy Sigri AA sa vyznačuje karamelovou chuťou s jemnými tónmi zeleného jablka. Ďalšou novinkou u nás je káva San José La Majada. Pochádza z mesta ležiaceho v severozápadnej časti El Salvadoru, kde žije značné množstvo pestovateľov kávy. Proces výroby kávy v oblasti San José La Majada je viac menej tradičný – začína za mokra, oddeľovaním šupky od zrna. To potom prechádza fermentáciou a následným oplachovaním a praním, aby sa zbavili zvyšného odpadu. Zrná potom putujú do sušičiek, v ktorých prúdi teplý vzduch zabezpečujúci ideálnu vlhkosť pre zelené kávové bôby. Káva San José La Majada je typická pre svoju „čokoládovosť“, korenistú a jemne škoricovú chuť vyznačujúcu sa jemnou kyslosťou. Poslednou kávou z našej tretice je káva Rwenzori Mountains pochádzajúca priamo z Ugandy. Aj napriek tomu, že Uganda je jednou z najmenších krajín Afriky, v produkcii kávy sa dostáva na druhé miesto v rámci kontinentu a jedenáste v rámci sveta. Až donedávna sa tu káva zbierala pásovo a spracovávala štandardnou metódou. Pestovatelia však čoskoro pochopili, že majú najideálnejšie podmienky pre dopestovanie vynikajúcej kávy.  V dôsledku toho ju začali zbierať a spracovávať ručne čím sa zvýšila aj kvalita kávy. Jej profil sa vyznačuje jemnými bobuľami, slivkou, maslovým telom a v jej príchuti cítiť kandizované ovocie. Veríme, že sa vám naše novinky z oblasti svetových káv od Molinari budú páčiť a prídete ju ochutnať spolu s pestrým výberom raw pohárikov. Príspevok Exotické novinky od Caffé Molinari zobrazený najskôr ENAK bistro & restaurant.

prejsť na článok

Exotické Thajsko plné vôní a chutí

Uplynulé dni sme rozhodli vycestovať do ďalekých krajín. Do krajín plných exotických chutí, z ktorých čerpáme našu najväčšiu inšpiráciu. Rozhodli sme sa tak, aby sme vám priniesli nové jedlá, ktoré máte možnosť vyskúšať aj v podobe denných špeciálov. Navš

prejsť na článok

Novinky Salvus kozmetiky

Predstavujeme Vám naše nové výrobky. Aknemat gél Je určený k dennej a nočnej starostlivosti o pleť, pre zmiešanú, mastnú pleť, alebo pre pleť so sklonom ku akné, pre reguláciu tvorby kožného mazu a pórov. Na základe odborných štúdii bol vytvorený špeciáln

prejsť na článok

Ľadová káva ako pravé letné osvieženie

Väčšina milovníkov kávy si dopraje aspoň jednu šálku každý deň. Mnohí však v takéto teplé letné dni zvažujú, či je tou správnou voľbou a preferujú jej studenú verziu, pretože je skvelým osviežením. Ľadová káva je zároveň jednoduchý a nenáročný drink a jej

prejsť na článok

Zrušenie konferencie „ Novinky v oblasti skúšobníctva „

Dobrý deň členovia združenia dovoľte mi aby som Vás informoval že Predstavenstvo ZSLS no  zasadnutí  rozhodlo presunúť termín konania konferencie „ Novinky v oblasti skúšobníctva  „ na  r.2022 . Bližší termín konferencie bude ešte upresnený po dohode

prejsť na článok

Konferencia ,, Novinky v oblasti skúšobníctva

V zmysle plánu činnosti , organizuje predstavenstvo ZSLS pravidelnú konferenciu „Novinky v oblasti skúšobnictva“ ktorá je plánovaná na 6.-8.10.2021 v Hoteli Stupka na Táľoch – členom ZSLS boli zaslané informácie o konferencii prostredníctvom I.cirkul

prejsť na článok