Prvé zmienky o fermentácii pochádzajú z obdobia pred viac ako 8000 rokmi. Fermentovaná strava vytvára v organizme zásadité prostredie a bojuje proti prekysleniu organizmu. Fermentácia je spôsob konzervovania potravín, ktorý zlepšuje chuťové vlastnosti pot
Kefir.Sk stránka o vodnom a mliečnom kefíre. Teraz počas uhorkovej sezóny je uhoriek všade veľa. Pokiaľ zavárate nakladačky a ostane vám zopár kúskov, nemusíte z nich hneď robiť šalát. Postup je pomerne jednoduchý a podobný ako pri [] Článok Fermentované
prejsť na článokSprávna strava je pre zdravie a krásu nevyhnutná, pretože platí pravidlo, že čo do tela dávate, to bude vidieť na povrchu. Aj kvôli tomuto by ste mali do jedálnička zaradiť čo najviac superpotravín. Čo sú tie superpotraviny a čo konkrétne treba do jedálni
prejsť na článokPečeň je jediný orgán v tele, ktorý sa dokáže sám regenerovať a dorásť. Ak teda myslíte na svoje zdravie aj do budúcnosti, skúste si aspoň občas dopriať potraviny, ktoré napomáhajú jej správnemu fungovaniu.
prejsť na článokNapriek potravinovým škandálom sa stalo nakupovanie v hypermarketoch štandardom. Nakupujeme tam potraviny aj pre tých najzraniteľnejších – pre naše deti. Sú potraviny z hypermarketov pre naše deti skutočne bezpečné?
prejsť na článokBiopotraviny a organické jedlo alebo konvenčné potraviny? Čo je lepšie? Za organické jedlo hovorí jeho pozitívny vplyv na naše zdravie, ako aj dobré životné podmienky zvierat. Zástancovia konvenčných potravín hovoria o potrebe produkcie väčšieho množstva
prejsť na článok