Festival študentského remesla  

Pod azúrovým nebom starobylého Kežmarku, kde sa uličky klonia k histórii a múry dýchajú minulosťou, sa 7. júna 2024 rozprestrela opona veľkolepého podujatia, ktoré prenieslo návštevníkov do kúzelného sveta 15. a 16. storočia. Súťaž, zameraná na krásu a umenie tejto epochy, rozsvietila mesto pestrými farbami a eleganciou dávnych čias.  Hlavnou udalosťou dňa bola súťaž v líčení, kde tvár mala byť biela ako sneh, obočie tenké ako nitka, líca jemne ružové ako jarný kvet a pery tvarované do pôvabného srdiečka. Umelci, ktorí sa predbiehali v tejto disciplíne, svojimi jemnými ťahmi štetcov a starostlivo vybranými farbami, premenili modelky na živé obrazy renesančnej krásy.  Avšak súťaž v líčení nebola jedinou atrakciou tohto dňa. Po uličkách Kežmarku sa niesla aj kadernícka súťaž, kde účesy plné spletitých vrkočov a ozdôb ladne dopĺňali stredoveké róby. Vizážistická súťaž okúzlila všetkých detailne prepracovanými kostýmami a autentickým vzhľadom. Tí najzručnejší krajčíri predviedli svoje remeslo v krajčírskej súťaži, kde látky ožívali pod ich rukami a menili sa na nádherné odevy, ktoré akoby vystúpili z historických obrazov.  Celé podujatie bolo prepletené remeslami, ktoré oživili zručnosti a umenie našich predkov. Kožušníci, kováči, hrnčiari a mnohí ďalší majstri svojich odborov predvádzali svoje diela, čím pripomínali krásu a dôležitosť tradičných remesiel. Ich práca dodávala podujatiu autenticitu a historický pôvab.  Nádherný sprievod, ktorý sa tiahol po hlavnej ulici, bol vrcholom celej udalosti. Účastníci oblečení v nádherných dobových kostýmoch, s vlajkami a fanfárami, priniesli do Kežmarku atmosféru kráľovského dvora a veľkolepých slávností. Každý krok sprievodu bol oslavou histórie a tradícií, ktoré sú stále živé v srdciach ľudí.  Súťaž v Kežmarku bola nielen oslavou krásy a umenia minulých storočí, ale aj pripomienkou, že v každom z nás je kúsok histórie, ktorý stojí za to objaviť a udržiavať. Tento deň zostane navždy zapísaný v pamäti mesta ako deň, keď sa čas vrátil a Kežmarok opäť zažiaril v kráse minulosti.  Adéla Pechová, III. A  The post Festival študentského remesla   appeared first on SOSNO.

prejsť na článok

Zrće festival AFTER

Příspěvek Zrće festival AFTER pochází z PARTY KÝBL

prejsť na článok

3. ročník konference Zoner inShop Festival

ZONER vás společně s partnery zvou na konferenci ZONER INSHOP FESTIVAL.

prejsť na článok

V Levoči sa bude konať trh aj festival. Rátajte s obmedzeniami

LEVOČA V historickom centre Levoče sa v najbližších dňoch bude konať kultúrny festival aj Karpatský remeselný trh, z tohto dôvodu budú i dopravné obmedzenia. Informovala o tom radnica na sociálnej sieti s tým, že budú platiť od štvrtka 17. augusta od 15.

prejsť na článok

IPO Dublin 2023: Unibet a Luxon Pay garantujú fantastický festival!

Tento článok si môžete prečítať v anglickom jazyku TU. Príspevok IPO Dublin 2023: Unibet a Luxon Pay garantujú fantastický festival! zobrazený najskôr ALLIN Casino & Poker blog.

prejsť na článok