Foie gras créme brulé, nátierka z husacej/kačacej pečene ala creme brulé                          

Muž v kuchyni, foodbloger Juraj pripravil v spolupráci s Karpatským KB špeciálnu  francúzsku variáciu veľkonočnej kuchyne. Seriál receptov s Karpatským KB  v pánskom podaní  je dôkazom toho, že poctivé menu, varenie ale aj pečenie si môžu vziať na starosť aj páni. Na zaujímavom spojení chutí si však rozhodne pochutí celá rodina. Tak vyskúšajte netradičné varenie a pečenie aj vy ! Suroviny: 130g  Foie gras nakrájanej na kocky (husacia alebo kačacia pečeň)200ml smotana na šľahanie3x žĺtok2PL Karpatské KBsoľ, koreniecukor na posypanie chrumkavá cibuľka/pažítka, mikrobylinky na ozdobenie Postup: Foie gras čiže husaciu pečienku nakrájanú na kocky prelejeme zohriatou smotanou a spolu so žĺtkami a Karpatským KB rozmixujeme ručným mixérom. Dochutíme soľou a korením. Nalejeme do 200ml zapekacích misiek, dáme piecť v plechu s vodou tak, aby zapekacie misky boli z 2/3 ponorené vo vode, pečieme cca 45 min pri teplote 130 stupňov. Ideálne mať teplomer a priebežne kontrolovať teplotu pokrmu v miske, cielime v miske na teplotu 82 stupňov. Po dopečení necháme vychladnúť, posypeme cukrom a flambovaciou pištoľou cukor skaramelizujeme. Podávame s bagetou, výborne sa na posypanie hodí chrumkavá cibuľka, či pažítka.Dobrú chuť Vám praje Karpatské KB Foto a recepty v spolupráci s Karpatským KB vytvoril Juraj Praženka Inšpirujte sa, viac ako 60 rôznych inšpiratívnych receptov nájdete nawww.karpatskebrandy.sk TIP: Tri varianty chutí pre vaše recepty Tradiční kuchári, ale aj moderní a kreatívni fanúšikovia varenia mimoriadne ocenia pri príprave receptov kvalitu troch verzií Karpatského KB. Klasické Karpatské KB je tradičný slovenský produkt, ktorý poznajú už viaceré generácie. Súčasťou nápoja je kvalitný vínny destilát aj slovenský med. Má plnú vyváženú chuť a jemnú vôňu s nádychom vanilky a sušeného ovocia. Vyskúšať môžete aj variácie Karpatské KB Hruška a Karpatské KB Škorica Klinček. Môžete si ich vychutnať aj samostatne, ku šálke kávy, v miešaných nápojoch, či už studených alebo horúcich. Klasické Karpatské KB, ale aj variácie Hruška či Škorica-Klinček nájdete aj na e-shope: www.najnapoje.sk Príspevok Foie gras créme brulé, nátierka z husacej/kačacej pečene ala creme brulé                           je zobrazený ako prvý na Rodina a Zdravie.

prejsť na článok

Nátierka z červenej šošovice

2 porcie, 20 minút Vyskúšajte rýchlu vegánsku nátierku, ktorú si pripravíme z červenej šošovice. Je fantasticky dochutená, pripravená úplne jednoducho a nepotrebujete k nej ani veľa surovín. Nátierka ozaj stojí za vyskúšanie, verím, že si pochutíte.

prejsť na článok

Bavorský týždeň v Liptovare

Od stredy sme späť, otvorení a vynovení. Na rozbeh sme pre našich hostí pripravili bavorský týždeň. Máš chuť na pečené koleno, alebo na bielu klobásu z grilu? A čo tak rebrá a praclíky? Žiadny problém, v Liptovare nájdeš okrem stálej ponuky presne toto. A

prejsť na článok

Kedy by ste nemali brať CBD?

Kanabidiol (CBD) je prírodný kanabinoid, ktorý je jediný svojho druhu. Súčasná veda dokázala, že CBD má priaznivé účinky na ľudské zdravie a dobrú znášanlivosť. Predsa len existujú prípady, kedy by sa CBD nemalo užívať.

prejsť na článok

Špaldové české buchty

Čo budeme potrebovať: 500g špaldová polohrubá múka 80g maslo 60g trstinový cukor 25g droždie čerstvé 1 ks vajce (alebo použiť náhradu vajec do pečenia) 300 350ml mlieko 1 KL soľ 1 ks vaječný žĺtok citrónová kôra lekvár podľa chuti My odporúčame ochutna

prejsť na článok

Vianočné podujatie v štýle Tiffany v Gemersko-malohontskom múzeu

Rimavská Sobota, 12. 12. 2023 Gemersko-malohontské múzeum pripravuje pre verejnosť vianočné podujatie Vianoce v štýle Tiffany zamerané na aktuálne prebiehajúcu výstavu Dress Kód: Art Nouveau. Podujatie sa uskutoční - 19. decembra 2023 o 16.00. Čaká vás ko

prejsť na článok