Gastronomický slovník (U,V,W,Z,X,Y)

Varenie Ucha – stará ruská rybacia polievka. Vareniky – pokrm zruskej kuchyne pripravovaný na sladko ina slano. Vegan – je vegetarián, ktorý striktne odmieta všetky potraviny živočíšneho pôvodu, vrátane vajec, mliečnych výrobkov imedu. Výpek – šťava stukom zupečeného mäsa. Wasabi – japonská svetlozelená rastlina podobná chrenu ostrej chuti. Wok – liatinová hlboká panvica používaná na smaženie ivarenie včínskej kuchyni. Worcester – tmavohnedá pochutina ostrej chuti, ktorá podporuje chuť do jedla itrávenie. Žervé – mäkký syr zBelgicka. Zosklovatenie – ľahké opraženie pokrájanej cibule na tuku, ktorá pustí šťavu, ale nesmie začať hnednúť. Žinčica – tekutina ako vedľajší produkt pri výrobe ovčieho syra, ktorá obsahuje mnoho užitočných látok. Žufanka – regionálne naberačka. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Strácate sa v pojmoch? Pozrite si marketingový slovník

Aby pre vás copywriting a marketing nebol „španielskou dedinou“, pridal som na svoj web copywriterský a marketingový slovník.

prejsť na článok

Gastronomický slovník (U,V, W, Z, Y)

Varenie Ucha – stará ruská rybacia polievka. Vareniky – pokrm z ruskej kuchyne pripravovaný na sladko i na slano. Vegan – je vegetarián, ktorý striktne odmieta všetky potraviny živočíšneho pôvodu, vrátane vajec, mliečnych výrobkov i medu. Výpek – šťava

prejsť na článok

Slovník pojmů k oblasti kování pro posuvné dveře a vrata

Čert aby se v těch všech názvech kolikrát vyznal, že ano? Podívali jsme se na to vašima očima a všechny ty pekelnosti vám v našem výstižném článku rádi vysvětlíme.

prejsť na článok

Pivné špeciály na vianočný stôl

S blížiacimi sa sviatkami veľa ľudí premýšľa, čím si spestriť sviatočný stôl a urobiť svoje menu jedinečné a originálne. Popri tradičnom kaprovi sa tak začínajú na tanieroch objavovať aj špeciality, ktoré sú na Slovensku novinkou. Tí, ktorí sa odhodlajú s

prejsť na článok

Nábytok pre gastronómiu od čoho závisí jeho cena?

Odolný, praktický a ľahko sa čistí taký by mal byť dobrý nábytok do gastronómie. Oplatí sa vybrať si dobrú kvalitu? Určite áno. Musíte si však uvedomiť, že za možnosť používať takýto štandard musíte primerane zaplatiť. Vzhľadom na odolnosť a možnosť dlho

prejsť na článok