Na slávnostnom večeri Gurmán Award v Bratislave sa v nedeľu 1. mája odovzdávali odborné ocenenia v gastronómii, ktoré vyhodnocuje gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku v spolupráci s odbornými hodnotiteľmi. Už 17 rokov patrí udeľovanie zlatých vidličiek (niečo ako hviezdy Michelin) pre najlepšie reštaurácie a kuchárov na Slovensku medzi prestížne ocenenie. „Po devastačnom korona období sa len veľmi pomaly spamätáva celý cestovný ruch a gastrosektor. Preto sme nesmierne radi, že sme mohli opäť bedeker vydať, a dať tak verejnosti na známosť, že tí najlepší to nevzdali!“ povedal nám vydavateľ Gurmána na Slovensku Radoslav Nackin. V hodnotení nastalo pomerne veľa zmien, viaceré reštaurácie si polepšili, niektoré, naopak, predtým stálice, svojou úrovňou klesli. „Treba však zdôrazniť, že všetky reštaurácie, ktoré sú v bedekri Gurmán na Slovensku, sú tie najlepšie na celom Slovensku a zaslúžia si veľký rešpekt. Bohužiaľ, najlepších je ich stále len 65, čo je vskutku málo,“ dopĺňa Radoslav Nackin. Gašperov mlyn s tromi vidličkami Slovenský zväz kuchárov a cukrárov, Asociácia someliérov Slovenskej republiky a Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku a hodnotitelia z radov samotných šéfkuchárov určili, že Gašperov mlyn v Batizovciach dostal ako druhá slovenská reštaurácia 3 Zlaté vidličky a UFO watch.taste.groove si ich udržalo. Šéfkuchár Jozef Breza z Gašperovho mlyna sa stal Kuchárom roka. Cenu Hospitality AWARD si odniesol Kempinski High Tatrasa someliérom roka je Martin Pristáš z Hotela Elizabeth Trenčín. Grand Prix za celoživotné dielo dostal Marek Ort. Udeľovali sa aj nové Zlaté vidličky. Dve dostalo Doma u nás Gaba Kocáka a po jednej Au Café, kde šéfuje Mário Žužič, a BAROZA bistro pod vedením Petra Slačku. Marek Ort preberá cenu za celoživotné dielo (foto: Gurmán na Slovensku) Najviac bodov v Bratislave získalo UFO watch.taste.groove, v Nitrianskom, Trnavskom a Trenčianskom kraji dominoval Marián Filo s Chateau Čereňany už desiaty rok za sebou, v Žilinskom a Banskobystrickom kraji tiež dlhoročný líder gastronómie Peter Ďurčo a jeho TOP restaurant v Žiline. V Prešovskom a Košickom kraji je novým lídrom dvojvidličková Doma u nás Gaba Kocáka. Najlepšou novootvorenou reštauráciou sa stala DA Andrea, bratislavský finedining koncept talianskej reštaurácie Andrea Enu. Najobšírnejšiu vínnu kartu majú v Au Café, najlepšie ohodnotená kuchyňa je v Gašperovom mlyne, UFO watch.taste.groove, Doma u nás, IASAI a v Mlyne 108. Servis v Chateau Čereňany, Gašperov mlyn a Šimák zámok Pezinok. Ambient vám najkrajší poskytnú Kempinski, UFO watch.taste.groove, Chateau Čereňany a Slávia Košice. Hodnotilo sa už druhý rok po novom Tento rok okrem hodnotenia odborníkov je aj novinka – Gurmán na Slovensku je aj online, a tak sa do hodnotení môžu zapojiť aj samotní gurmáni. Už druhý rok sa reštaurácie hodnotia po novom. Môžu dostať body v štyroch sekciách, v každej po 10 menších kritérií. Maximálny počet bodov je 100. Najviac mohli dostať, samozrejme, za kuchyňu a najmenej ovplyvnilo hodnotenie Ambient. Jozef Breza a Slávka Raškovič preberajú cenu za Gašperov Mlyn (foto: Gurmán na Slovensku) Reštauráciám po novom udeľujeme maximálne 100 bodov, a to v štyroch kategóriách: Kuchyňa 50 bodov Servis 20 bodov Vínna karta 20 bodov Ambient 10 bodov Zaradenie medzi reštaurácie s ocenením Zlatej vidličky bolo podmienené získaním tohto počtu bodov od odborných hodnotiteľov a urobenie online auditu. 3 Zlaté vidličky 95 – 100 bodov 2 Zlaté vidličky 90 – 94 bodov 1 Zlatá vidlička 85 – 89 bodov Hlavnými partnermi Gurmán Award sú spoločnosti Zlatý Bažant, BidFood, foodpanda, Fatra, Ebenica, Gurmán na Slovensku. Podľa ich vyjadrení si vážia každého kuchára, manažéra, majiteľa, ktorí v neľahkých časoch ostatné dva roky dokázali svoje reštaurácie, bistrá nielen udržať pri živote, ale ich mať na takej úrovni, že si dnes odniesli ocenenie. Veria v kvalitnú gastronómiu, služby s ňou spojené a boli hrdí, že mohli podporiť jedinečný projekt, akým je Gurmán Award. Parter – FoodPanda (foto: Gurmán na Slovensku) „Treba si vždy vyberať, za akým zážitkom či kvalitou idete. Každá z reštaurácií je v niečom vynikajúca, iba málo z nich, to sú tie so Zlatou vidličkou, ponúkajú vo všetkých smeroch to naj, naj. Ale je jasné, že väčšinou sa idete najesť do týchto najlepších reštaurácií, lebo vám nesmierne chutí práve štýl varenia šéfkuchára, alebo celkový koncept jedál, a práve to je rozhodujúce. Nie každá reštaurácia je zariadená luxusne, trendy začínajú mať bistrá v jednoduchom štýle, ale s precíznou kuchyňou. Preto, milí gurmáni, navštevujte tie reštaurácie, v ktorých vám chutí, a podporujte ich, chváľte a odporúčajte. Pozitívne promo potrebujú. Dobrú chuť vám želám pri ochutnávaní tých najlepších reštaurácií Slovenska,“uzatvára Radoslav Nackin. Tím Bistro BAROZA si prevzal zlatú vidličku (foto: Gurmán na Slovensku) 10 Najlepších reštaurácií Slovenska v troch kategóriách. Poradie reštaurácií na Gurmán Award 2022 vyhlasovanom a udeľovanom bedekrom Gurmán na Slovensku podľa priemeru súčtu hodnotení odborných hodnotiteľov Gurmána na Slovensku a gurmánskej verejnosti. Relevantné hodnotenia do Apríla 2022. Prémiová reštaurácia roka – 10 Best premium restaurants 1. Gašperov Mlyn Batizovce 96 49/19/18/10 2. UFO watch.taste.groove Bratislava 95 48/19/18/10 3. Mlyn 108, Modra 92 46/18/18/10 4 -6. Albrecht restaurant Bratislava 90 45/18/18/9 4 -6. Afrodita Čereňany 90 43/19/18/10 4 -6. Doma u Nás Poprad 90 47/17/17/9 7. Irin Bratislava 89 48/ 16/17/8 8. Reštaurácia Slávia Košice nbsp; 87 44/17/17/9 9. Au Café Bratislava 85 43/16/19/7 9. Bistro Baroza Bratislava 85 44/17/17/7 9. TOP restaurant Žilina 85 43/17/17/8 10. Bistronomy Bratislava 83 43/16/17/7 Tématická reštaurácia roka – 10 Best thematic restaurants 1. Iasai sushi bar Bratislava 88 48/16/16/8 2. Wabi sabi Bratislava 87 45/17/17/8 3. Villa Rosa Dunajská Streda 85 43/17/16/8 4 – 6. Ohnisko Košice 83 46/15/15/7 4 – 6. Carnevalle – Meat restaurant & bar Bratislava 83 44/16/17/6 4 – 6. Pivovar ERB Banská Štiavnica 83 43/16/17/ 7. Pivnica u zlatej husi Slovenský Grob 82 42/16/16/8 8 -9. Zylinder café & restaurant Bratislava 81 42/16/16/7 8 -9. Villa Regia Košice 81 42/17/15/7 10. Satori Nitra 79 41/16/15/7 Tematickou reštauráciou sa stala IASAI (foto: Gurmán na Slovensku) Hotelová reštaurácia roka – 10 Best Hotel restaurants Poradie Názov reštaurácie Mesto Celkové body Kuchyňa/Servis/Vína/Ambient 1. Reštaurácia Palffy – Šimák Zámok Pezinok Pezinok 88 46/17/16/9 2. Grand Hotel Kempinski High Tatras Štrbské Pleso 86 43/17/17/9 3. Reštaurácia Sissi – Hotel Lomnica Tatranská Lomnica 85 43/17/16/9 4. Chateau Amade nbsp; Vrakúň 85 42/17/17/9 5. River Bank restaurant – Hotel Kempinski Bratislava 84 45/15/16/8 6. Reštaurácia Belene – Hotel Chateau Gbeľany Gbeľany 83 43/ 16/16/8 7. Lovecký zámoček Antonstal Nemšová 82 43/16/15/8 8. Hotel Zlatý kľúčik Nitra 81 41/16/16/8 9. Reštaurácia Regnum – Art Hotel Kaštie Tomašov 80 40/16/15/9 10. Reštaurácia Poézia – Hotel Hviezdoslav Kežmarok 79 40/16/15/8 Tím Zámok Šimák Pezinok – preberajú cenu za najlepšiu hotelovú reštauráciu roka (foto: Gurmán na Slovensku) Ebenica 20 Best Chefs Hlasovalo 54 hodnotiteľov a šéfkuchárov z celého Slovenska Meno reštaurácia 1 miesto 2 miesto 3 miesto spolu 3 body 2 body 1 bod 1. Jozef Breza Gašperov Mlyn, Batizovce 8 3 2 32 2. Martin Novák Šimák Zámok Pezinok 6 3 4 28 3. Jozef Masarovič UFO , Bratislava 4 6 2 26 4. Lukáš Hesko IRIN , Bratislava 4 4 5 25 5. Gabriel Kocák Doma u nás , Poprad 4 3 4 22 6. Peter Slačka Baroza bistro, Bratislava 4 3 2 20 7. Martin Miklošík BISTRONOMY, Bratislava 2 3 4 16 8. Juraj Hruška Slávia , Košice nbsp; 2 2 3 13 9. Michael Thyri OhniskO , Košice 1 4 2 13 Najlepší šéfkuchári roka (foto: Gurmán na Slovensku) 10. Michal Takács Iasai , Bratislava 2 1 4 12 11. Marián Filo Chateau Čereňany 2 2 2 12 12. Mirosla Zámiška Kempinsky High Tatras 2 2 2 12 13. Imro Bindics Villa Regia , Dunajská Streda 1 2 4 11 14. Peter Ďurčo TOP restaurant , Žilina 2 2 0 10 15. Zdenko Kramarčík Chateau Gbeľany 1 3 0 9 16. Andrea Ena DA Andrea , Bratislava 1 2 2 9 17. Erik Volko Bistro Chef , Zvolen 1 1 3 8 18. Eva Polomská SOTTO ristorate , Spišská Nová Ves 1 1 1 6 19. Gabriel Uher Carnevalle , Bratislava 1 1 1 6 20. Jakub Bíro Chez Balzac , Bratislava 0 1 2 4 Hodnotení boli ešte šéfkuchári: Peter Bracho, Karol Sklenár, Radovan Budzák, Samuel Ďzubák, Peter Czucz, Tomáš Sidó , Peter Chvostík, Matej Bakoš, Patrik Hanzel Gabo Kocák pri preberaní zlatých vidličiek pre jeho reštauráciu Doma u nás v Poprade (foto: Gurmán na Slovensku) Ocenení na Gurmán AWARD 2022 Prémiová reštaurácia roka: Gašperov Mlyn, Batizovce Cenu odovzdával zástupca hlavného partnera BidFood Tématická reštaurácia roka : IASAI Sushi bar, Bratislava Cenu odovzdával zástupca hlavného partnera foodpanda Hotelová reštaurácia roka : Reštaurácia Palffy, Šimák Zámok Pezinok Cenu odovzdával zástupca hlavného partnera Zlatý Bažant Nové udelené Zlaté vidličky 2022 3 Zlaté vidličky Gašperov Mlyn – Batizovce 2 Zlaté vidličky Doma u nás – Poprad 1 Zlatá Vidlička Au Café – Bratislava Baroza Bistro – Bratislava Najlepšia nová reštaurácia: DA Andrea – Bratislava Somelier : Martin Pristáš , Hotel Elizabeth Trernčín Sommeliér roka Martin Pristáš z Hotela Elizabeth (foto: Gurmán na Slovensku) Nominovala Asociácia somelierov Slovenskej republiky Grand prix : Marek ORT Nominoval Slovenský zväz kuchárov a cukrárov Kuchár roka : Jozef Breza , Gašperov Mlyn Nominovali hodnotitelia a šéfkuchári Gurmán na Slovensku Hospitality AWARD: Grand Hotel Kempinski High Tatras Nominovali hodnotitelia Gurmán na Slovensku Hlavní partneri: Zlatý Bažant, BidFood, foodpanda ,Fatra, Ebenica, Gurmán na Slovensku Hospitality Award a jeho víťaz Grand Hotel Kempinski High Tatras (foto: Gurmán na Slovensku) Gurmán Gold 2022 , Zlaté vidličky 3 vidličky Ufo watch.taste.groove. – Bratislava Gašperov Mlyn – Batizovce udelená 2022 2 vidličky Afrodita – Chateau Čereňany Albrecht restaurant – Bratislava Mlyn 108 – Modra Doma u nás – Poprad udelená 2022 1 vidlička Grand Hotel Kempinski High Tatras – Štrbské pleso Iasai Food Bar – Bratislava Slávia reštaurácia a kaviareň – Košice Sissi reštaurácia, Hotel Lomnica, Veľká Lomnica Palffy restaurant, Šimák zámok Pezinok TOP restaurant – Žilina Villa Rosa – Dunajská Streda Wabi Sabi – Bratislava Au Café – Bratislava udelená 2022 Baroza bistro – Bratislava udelená 2022 Andrea Ena – majiteľ najlepšej novootvorenej reštaurácie DA ANDREA v Bratislave (foto: Gurmán na Slovensku) The post Hotelovou reštauráciou roka 2022 stala Reštaurácia Palffy – Šimák Zámok Pezinok appeared first on Dovolenkujte.sk.
Vianočný koncert Natascha Wright & Alfred McCrary na zámku Hosť večera / pocta WHITNEY HOUSTON: Della Miles Natascha Wright Alfred McCrary Della Miles Komorné kvarteto La Speranza EXKLUZÍVNY PROGRAM, ktorý bude jediný na Slovensku a to na zámku, v Pe
prejsť na článokReštaurácia a penzión Krone v mestečku Svätý Jur neďaleko Bratislavy ponúka chutné raňajky, obedy a večere pripravené z čerstvých lokálnych sezónnych surovín. Cez pracovné dni zvýhodnené obedové menu s výberom z dvoch polievok a štyroch hlavných jedál.
prejsť na článokhttps://www1.pluska.sk/zaujimavosti/toto-je-luxusna-restauracia The post Toto je luxusná reštaurácia appeared first on Hotel Gino Park Palace ****.
prejsť na článokIzolácia pivnice v Pezinku. The post Izolácia pivnice Pezinok appeared first on Podrezávanie muriva a domu.
prejsť na článokŠesťdesiate roky. ZSSR, Moskva. Cudzinec sa v centre mesta pýta miestneho občana: - Prosím vás, kde je tu najbližšia reštaurácia, v ktorej sa dá dobre najesť? Odpoveď miestneho znalca znie: - V Helsinkách.
prejsť na článok