Hrášková polievka

Varenie – Recepty – Polievky Z hrášku si môžeme rýchlo uvariť chutnú polievku, na jar najlepšie z čerstvého. Ingrediencie: biele korenie podľa chuti 1 stredne veľká cibuľa 750 ml kuracieho vývaru 1 polievková lyžica masla 400 g čerstvého alebo mrazeného hrášku petržlenová vňať na zdobenie 1 téglik smotany na varenie soľ podľa chuti 4 plátky celozrnného toastového chleba Príprava: Nadrobno nakrájanú cibuľu nechajte v hrnci na masle zosklovatieť, pridajte prepláchnutý hrášok, prilejte vývar a varte približne 15 minút. Potom polievku dôkladne rozmixujte. Prilejte smotanu a za stáleho miešania varte ešte 5 minút. Podľa svojej chuti osoľte a okoreňte. Toastový chlieb nakrájajte na kocky a opekajte asi na 15 minút v rúre. Ak máte radi krutóny viac chrumkavé, opečte ich ešte na panvici na kúsku masla. Polievku môžete ozdobiť zelenou petržlenovou vňaťou alebo smotanou a podávať s vianočným toastom. FOTO: KetoDiet Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Šampiňónová krémová polievka

Táto polievka je výborná aj z viacerých druhov húb.

prejsť na článok

Špargľová polievka s krutónmi

Veľmi chutná sezónna polievka s chrumkavými kockami chleba. 

prejsť na článok

Kapustová polievka s mäsovými knedlíčkami

Polievka z bielej hlávkovej kapusty s knedlíčkami z mletého mäsa zohreje aj zasýti. 

prejsť na článok

Hrášok, hrášok, všade len hrášok...

Hrášková sezóna sa začína rozbiehať. Ak chcete zdravé a nízkokalorické jedlo, ktoré vás zasýti, hrášok je tou správnou voľbou.

prejsť na článok

Pórovo-zemiaková polievka bohatá na prebiotiká

Pórovo-zemiaková polievka je výborná a obľúbená, ale vedeli ste, že je aj skvelým tipom pre zdravé črevá? Jej kľúčové suroviny- pór, cibuľa a cesnak sú totiž mimoriadne dobrým zdrojom prebiotík.

prejsť na článok