Hurmikaki – ovocie plné živín a vitamínov

Hurmikaki, ovocie tvarom pripomínajúce paradajky, chuťou kombináciu mrkvy, žltého melóna a dozretých hrušiek, či jabĺk a s vôňou leta a vanilky, sa v posledných rokoch stalo celoeurópskym hitom zimných sezón.

prejsť na článok

Čučoriedky - sladké fialové bobule plné vitamínov

Kto by nepoznal a nemal rád tmavomodré až fialové bobuľky čučoriedok? Hoci sú často zatieňované iným exotickým ovocím, nemali by ste čučoriedky prehliadať. Obsahujú veľa živín, vitamínov a antioxidantov. Môžete ich konzumovať čerstvé, vysušiť, zmraziť, sp

prejsť na článok

Prvé jarné ovocie a zelenina

Po zime potrebuje naše telo poriadnu dávku prirodzených vitamínov. Jarná zelenina a ovocie dodajú nášmu telu dostatok vitamínov a "prebudia" ho.

prejsť na článok

Citrusy, citrónová kôrka a nebezpečné éčka

Citrusy v našich obchodoch – subtropické ovocie plné vitamínov, antioxidantov, minerálov, v našich podmienkach bežne „obohatené“ éčkovými konzervantmi a pesticídmi. Prečítajte si, čo všetko by ste o citrusoch na svojom tanieri mali vedieť...

prejsť na článok

Exotické figy - ovocie plné vitamínov!

V obchodoch sa z času na čas objavia rôzne zvláštne druhy exotického ovocia. Patria medzi ne aj figy. Poznáme ich skôr v sušenej podobe a azda každému z nás pripomínajú Vianočné sviatky. Kedysi nesmeli chýbať ani na jednom stole. Viete však, čo všetko ob

prejsť na článok

Zdravotné a kozmetické využitia a výhody granátového jablka

Granátové jablko je známe už po stáročia. Toto ovocie môže byť použité mnohými spôsobmi- dá sa jesť surové, použiť vo varení, zo semien vylisovať olej, vyrobiť džús, farbiť ním látky. Granátové jablká sú plné vitamínov, antioxidantov a minerálov. Plody ma

prejsť na článok