Stravovaniu bez lepku dnes čelí mnoho rodín. Intolerancia môže nastať nielen umalých detí, ale aj udospelých jedincov. Vtomto článku sa nebudeme venovať čo všetko môže túto diagnózu ovplyvňovať, (na to nemám vzdelanie), ale skôr tomu, ako si čo najjednoduchšie prispôsobiť jedálniček avykľučkovať ztoho. Aj na mojom blogu nájdete niekoľko receptov bez lepku. Vznikli preto, lebo []
Varenie – Správna výživa Charakter problému Celiakia je autoimunitné ochorenie, pri ktorom sa neznášanlivosť lepku prejavuje gastroenterologickými ťažkosťami. Pre zápal apoškodenie sliznice tenkého čreva sa zhoršuje vstrebávanie živín, pacient trpí boles
prejsť na článokLaktózová intolerancia sa môže vyvinúť v ktoromkoľvek veku. Jednak telo vekom prirodzene stráca schopnosť produkovať enzým laktázu potrebnú na jej strávenie, čo môže spôsobovať tráviace ťažkosti. Intolerancia však môže byť aj vyvolaná zdravotnými gastroin
prejsť na článokCHLIEB ROTI Chlieb Roti známi aj ako Chapati je okrúhly, ploský chlieb pôvodom z indického subkontinentu. Pripravuje sa z celozrnnej pšeničnej múky, tradične známej aj ako múka Atta. Jeho charakteristikou je, že je to nekvasený chlieb, kde hlavné ingredie
prejsť na článokCHLIEB NAAN Tento tradičný chlieb ako je dnes známi, pochádza zo strednej Ázie a indického subkontinentu. Pojem Naan v Indii pomenováva konkrétny, plochý no hrubý chlieb. Kdežto v ostatných častiach Ázie je Naan všeobecný výraz pre chlieb. Typický recept
prejsť na článokLahodná vôňa, výborná chuť, chrumkavá kôra. Viete čo máme na mysli? Áno, je to chlieb. Práve dnešný deň je medzinárodným dňom chleba. Chlieb vždy hral a aj hrá dôležitú úlohu v našom živote. U mnohých z nás je chlieb každodennou súčasťou.
prejsť na článok