Jahodová torta I. Jahodová torta I. Typ jedlaBezlepkové, Dezert KuchyňaČeská, Maďarská, Slovenská CenaLacné recepty Množstvo Príprava 12porciî 10minút Varenie Pasívny čas 20minút 5hodín Množstvo Príprava 12porciî 10minút Varenie Pasívny čas 20minút 5hodín Prísady Piškótové cesto 3ks vajíčko 3PL práškový cukor 3PL ryžová múka Plnka 400g smotanová nátierka 250g tvaroh 200ml smotana na šľahanie 4PL práškový cukor 1ks vanilkový cukor citrónová šťava 20g želatína 100ml voda 400g jahody mandľové lupienky Postup Vajíčkové bielky vyšľaháme do tuha. Vajíčkové žĺtky a cukor vyšľaháme do peny, pridáme múku a zmiešame. Pridáme tuhú penu a opatrne premiešame. Pečieme v predhriatej rúre 15-20 minút. Vo forme necháme vychladnúť. Smotanu na šľahanie a vanilkový cukor vyšľaháme na tvrdú penu. Smotanovú nátierku zmiešame s cukrom a citrónovou šťavou. Pridáme nízkotučný tvaroh a dôkladne premiešame. Pridáme tvrdú penu zo šľahačky a opatrne premiešame. Želatínu rozpustíme v horúcej vode, pridáme 1-2 lyžice krému, zmiešame nalejeme do tvarohovej zmesi. Všetko dôkladne premiešame. Do krému zmiešame očistené a na štvrte nakrájané jahody a všetko nalejeme na studený korpus. Tortu ozdobíme s jahodami a opraženými lupienkami mandlí a necháme v chladničke odstáť niekoľko hodín. Tip: Naneste iba polovicu krému na korpus a posypte čokoládovými hoblinkami potom zakryte ďalšou vrstvou krému, takto bude torta ešte chutnejšia! Príspevok Jahodová torta I. zobrazený najskôr Lacné recepty.
Výborný starý recept. Torta sa dá upiecť aj 3 dni vopred, ostane šťavnatá. Posledný deň ju už iba naplníme.
Plienkotorta, alebo plienková torta? Nechcem svoj prvý blog venovať spisovnej gramatike. Slovo plienkotorta vystihuje význam ,, jedným šupom. V tom druhom je to opisnejšie. Moje sympatie má ,,plienkotorta,, a pred pár rokmi som netušila ,že existuje.
prejsť na článokVýborná a ľahká torta bez múky a s minimom cukru!Recept na tortu s priemerom 26cmSpolu: 1665kcalBielkoviny: 83gSacharidy: 187gTuky: 61g Čo budeme potrebovaťKorpus250g gaštanové pyré4 vajcia Krém250g ricotta250g odtučnený tvaroh20g vanilkový cukor50ml smot
prejsť na článokVynikajúci zákusok pre milovníkov gaštanov - vláčne piškótové cesto a zamatový krém.
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty Zemiaková torta osladená lekvárom a zapečená s bielkovým snehom pripomenie múčniky od mamy. Ingrediencie: 2 vajcia 100 g práškového cukru 200 g uvarených postrúhaných zemiakov citrónová alebo pomarančová kôra
prejsť na článok