Jediný otočný lodný výťah na svete Falkirk

Jediný otočný lodný výťah na svete - Falkirk Zázrak inžinierstva a vlajková loď škótskych kanálov, The Falkirk Wheel. Spojenie kanála Forth & Clyde s kanálom Union v polovičnej otáčke, ktorá trvá iba päť minút! Jediný otočný lodný výťah na svete, Falkirk Wheel, spája kanál Forth & Clyde s kanálom Union vo výške 35 metrov, čo umožňuje plavidlám plávať po oblohe vďaka jedinečnej fúzii umenia a inžinierstva.Koleso Falkirk, ktoré transformovalo kontaminované miesto bývalého dechtového závodu, sa otvorilo v roku 2002 a nahradilo 11 plavebných komôr, ktoré kedysi viedli kanál Union až na úroveň Forth & Clyde, viac ako 100 stôp nižšie. Zatiaľ čo unavení cestovatelia mali kedysi dennú náročnú prácu pri otváraní a zatváraní 44 zámkových brán, aby dokončili cestu medzi dvoma kanálmi, koleso Falkirk umožňuje plavidlám prechádzať medzi dvoma vodnými cestami len za pár minút.Teraz jedna z najrušnejších turistických atrakcií v Škótsku, The Falkirk Wheel, priťahuje každý rok okolo 500 000 návštevníkov. Koleso premenilo Falkirk na kľúčovú turistickú destináciu s návštevníkmi, ktorí cestujú z celého sveta, aby obdivovali fungujúcu sochu, ktorá spája moderné inžinierstvo a technológiu so starými princípmi, ktoré stanovil Archimedes pred viac ako 2000 rokmi. Keď sa spustí jedna z gondol konštrukcie, druhá sa zdvihne a udrží obrovský, 1800-tonový lodný výťah v dokonalej rovnováhe, pretože v priebehu niekoľkých minút vynesie člny do výšky 35 metrov.  otáčku. Zdroj: https://www.scottishcanals.co.uk/  Mohlo by vás zaujímať: Mohlo by vás zaujímať: Témy, zaujímavosti Správy, aktuality Témy a zaujímavosti (Archív)Správy, aktuality (archív) Súvisiace fórum: Inšpirácie, dizajn – Interiér Inšpirácie a dizajn – Interiér (archív) Inšpirácie, dizajn – Exteriér Inšpirácie a dizajn – Exteriér (archív) Vaša Stavba od A po Z.

prejsť na článok

Navštívte jediný showroom so zdvíhacími zariadeniami v Bratislave

Ak si chcete v Bratislave pozrieť alebo vyskúšať zdvíhacie zariadenie pre ZŤP, môžete navštíviť predvádzací showroom v spoločnosti ARES. Ten sa nachádza na Elektrárenskej ulici 12091 a je to najväčší showroom so zdvíhacími zariadeniami na Slovensku. Návšt

prejsť na článok

Koterec 3×2m čierny RAL 9005 s drevenými vložkami, vertikálne profily, drevená podlaha, otočný držiak misky, cena: 790€

KDC6 Artykuł Koterec 3×2m čierny RAL 9005 s drevenými vložkami, vertikálne profily, drevená podlaha, otočný držiak misky, cena: 790€ pochodzi z serwisu Stalmex.

prejsť na článok

Koterec 3×2m čierny RAL 9005 s drevenými vložkami, vertikálne profily, drevená podlaha, otočný držiak misky, cena: 800€

KDC5 Artykuł Koterec 3×2m čierny RAL 9005 s drevenými vložkami, vertikálne profily, drevená podlaha, otočný držiak misky, cena: 800€ pochodzi z serwisu Stalmex.

prejsť na článok

Koterec 3×2m čierny RAL 9005 s drevenými vložkami, vertikálne profily, drevená podlaha, otočný držiak misky, cena: 780€

KDC2 Artykuł Koterec 3×2m čierny RAL 9005 s drevenými vložkami, vertikálne profily, drevená podlaha, otočný držiak misky, cena: 780€ pochodzi z serwisu Stalmex.

prejsť na článok

Koterec 3×2m čierny RAL 9005 s drevenými vložkami, vertikálne profily, drevená podlaha, otočný držiak misky, cena: 820€

KDC3 Artykuł Koterec 3×2m čierny RAL 9005 s drevenými vložkami, vertikálne profily, drevená podlaha, otočný držiak misky, cena: 820€ pochodzi z serwisu Stalmex.

prejsť na článok