Dokonalá jesenná polievka je plná farieb, hrejivých korení a zásob od trhovníkov. Tieto aspekty spĺňa moja jednoduchá hokkaido polievka z pečenej hokkaido tekvice. Pečená tekvica má plnšiu chuť oproti varenej tekvici, ak ju raz vyskúšaš, rozdiel spoznáš hneď a inú už nebudeš chcieť. :-) Navyše hustotu a krémovosť polievky si môžeš upraviť množstvom použitého vývaru či horúcej vody, vďaka čomu môžeš hokkaido polievku servírovať aj ako prívarok s volským okom navrchu. :-) Hokkaido polievka je úžasne krémová, plná bežne dostupnej zeleniny a na prvý pohľad možno aj prekvapujúcich korení. Pridávaš do jesenných polievok muškátový orech či kurkumu? Do tejto hokkaido polievky sa hodia skvele! Inak Hokkaido polievka je pomenovaná podľa japonského ostrova Hokkaido, odkiaľ pochádza. Jej originálny pôvod som sa snažila vystihnúť a zároveň mu vzdať úctu aj prostredníctvom videoreceptu, ktorý nájdeš nižšie. Som zvedavá, ako sa ti bude páčiť a budem sa tešiť, ak mi dáš vedieť v komentári. :-) Vyskúšaj aj moje ďalšie jednoduché recepty na hrejivé a sýte polievky - fazuľovú polievku s rezancami, hríbovú polievku na kyslo, skvelú šošovicovú polievku, krémovú cuketovú polievku, hrachovú polievku z lúpaného žltého hrachu a moje dve variácie na cesnakovú polievku - receptu na babičkinu cesnačku, na ktorú budeš potrebovať v podstate len 2 ingrediencie a rýchlu cesnakovú polievku. Prihlás sa na odbera získaj novinky a e-magazíny ZADARMO! Ingrediencie na 4 porcie 1 hokkaido tekvica (nakrájaná na kocky vážila 700 g) 2 stredne veľké mrkvy 1 petržlen 1 fialová cibuľa 1 l zeleninového vývaru (alebo horúcej vody) soľ a čierne korenie kurkuma muškátový orech panenský olivový olej (ja mám veľmi rada tento panenský olivový olej od Powerlogy) Na ozdobu a dochutenie tekvicové semienka tekvicový alebo panenský olivový olej Originálny darček na Vianoce s poštovným zdarma! PREZRIEŤ KNIHY Videorecept Zobraziť tento príspevok na Instagrame Príspevok, ktorý zdieľa Veronika Čopíková (@lenivakucharka) Ako pripraviť hokkaido polievku 1 Tekvicu hokkaido prerežeme napoly, vydlabeme stred so semiačkami a nakrájame ju na kocky. Mrkvy, petržlen a cibuľu ošúpeme a nakrájame na menšie časti. Zeleninu dáme na plech, osolíme a polejeme trochou olivového oleja. Premiešame lyžicou a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme približne 30 minút, kým zelenina nezmäkne. 2Upečenú zeleninu dáme do hrnca, zalejeme teplým vývarom alebo horúcou vodou, premiešame a rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka (ja používam tento tyčový mixér a som veľmi spokojná). Ak je polievka príliš hustá, pridáme ešte trochu vývaru alebo vody. Pridáme soľ, čierne korenie, kurkumu (ja dávam 1/2 ČL) a trošku nastrúhaného muškátového orieška. Premiešame a dokoreníme podľa chuti. Polievku podávame s tekvicovými semienkami, ktoré opražíme na panvici nasucho, stačí len chvíľku. Pokvapkáme tekvicovým alebo olivovým olejom. Nech vám chutí! Moje tipy Hokkaido polievka chutí najlepšie s pridaním domáceho či kupovaného zeleninového vývaru. Ak však vývar nemáš, môžeš použiť aj horúcu vodu, pridaj však polievkové korenie a polievku dokoreň podľa vlastnej chuti. Ak je polievka príliš hustá, zrieď ju teplým vývarom alebo horúcou vodou. Z receptu na hokkaido polievku si môžeš spraviť aj vynikajúci tekvicový prívarok. Stačí pridať menej vývaru, aby bol prívarok hustejší. Prívarok odporúčam podávať s volským okom a skvele sa tam hodí aj trocha čerstvého syra cottage cheese. Polievku môžeš zjemniť pridaním smotany na šľahanie. Do polievky sa skvele hodí aj cesnak, ktorý môžeš pridať k zelenine na plech - netreba ho šúpať, stačí pridať tri neošúpané strúčiky cesnaku na plech a dať zapiecť spoločne so zeleninou do rúry. Následne ho dáme bokom, ošúpeme a pridáme do hrnca, v ktorom všetko rozmixujeme s vývarom alebo vodou. Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody pridaj sa do klubu a.pencisc-button.pencisc-button__62718894:hover{ background-color:#F9B483 !important;border-color:#F9B483 !important;color:#FFFFFF !important;} Příspěvek Jednoduchá Hokkaido polievka pochází z Lenivá kuchárka
Či už chcete tekvicu Hokkaido pestovať preto, aby ste si ňou na jeseň vyzdobili vchod, či záhradu, alebo preto, aby ste z nej uvarili chutné jedlo pre svoju rodinu a priateľov, nie je to nič komplikované. No a pokiaľ budete mať bohatú úrodu, tak túto tekv
prejsť na článokKeď si do google naťukáte slovko hokkaido, skôr ako tekvicu vám nájde prekrásny japonský ostrov. Celkom logicky, práve odtiaľto tekvica pochádza. Už oddávna ju Japonci pestovali na jeho sopečných pôdach. Používali ju však nie len na bežnú konzumáciu, no s
prejsť na článokTáto polievka je výborná aj z viacerých druhov húb.
Veľmi chutná sezónna polievka s chrumkavými kockami chleba.
Polievka z bielej hlávkovej kapusty s knedlíčkami z mletého mäsa zohreje aj zasýti.