Jód je esenciálny stopový prvok, ktorý je nevyhnutný pre správne fungovanie štítnej žľazy a produkciu hormónov tyroxínu (T4) atrijódtyronínu (T3). Tie sú dôležité pre metabolizmus, rast a vývoj organizmu, ktorý je neustále a... Príspevok Jód v tele – aké má účinky a význam pre organizmus? je zobrazený ako prvý na Celi.sk.
Pokiaľ si pravidelne dopriavate chutné makové koláče či iné dobroty ochutené makom, lepšie ste ani nemohli urobiť. Mak je jedna z najkvalitnejších potravín na svete. Je po stáročia využívaný nielen v lekárstve, ale aj v potravinárstve. Už antický atléti h
prejsť na článokOvocie a zelenina majú vo všeobecnosti blahodárny vplyv na ľudský organizmus. Ich zloženie je plné vitamínov, minerálnych látok a antioxidantov. Kvôli svojim cenným vlastnostiam by mali byť neoddeliteľnou súčasťou každodenného jedálnička. Väčšina ľudí vša
prejsť na článokKáva parí medzi najpopulárnejšie nápoje po celom svete, pre jej vysoký obsah kofeínu a jej pozitívne účinky na organizmus. Stačí jedna šálka kávy a telo sa do pár minút naštartuje a nabudí k lepšiemu výkonu, bohužiaľ tento účinok netrvá príliš dlho pribl
prejsť na článokPapája je ovocie, ktoré sa nazýva aj ako vitamínová bomba. Je bohatým zdrojom vitamínu C, vápnika a železa. Vďaka unikátnemu zloženiu prináša nasledujúce benefity na zdravie človeka: Dokáže zmierniť bolesťMá protizápalové účinkyPodporuje tráviace funkc
prejsť na článokAcai (Asai) sa považuje za superovocie s veľkým množstvom antioxidantov. Práve vďaka bohatému zloženiu prináša skutočne priaznivé vlastnosti na organizmus. Podporuje celkový zdravotný stav a vyniká aj nasledujúcimi benefitmi: Udržiava zdravý mozogChrán
prejsť na článok